Назад

Не е в наличност

FAMILLE MARY Nebuliseur propolis Назален спрей с прополис, мащерка, розмарин и евкалипт 20 ml

Код:

45425

Марка:

FAMILLE MARY - FRANCE

Производител:

FAMILLE MARY - FRANCE


Последна продажна цена: 14.19 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

FAMILLE MARY Nebuliseur propolis Назален спрей с прополис, мащерка, розмарин и евкалипт 20 ml

Ако страдате от хрема и запушен нос, личният ви комфорт е поставен на сериозно изпитание. Това са най-честите симптоми на настинка и грип, а причина за тях са възпалените вътрешни мембрани на ноздрите. Тъй като носната лигавица е богата на кръвоносни съдове, тя може лесно да набъбне и да секретира повече лигавична слуз (секрет), които затрудняват дишането.
 

Осигурете се незабавно облекчение с Nébuliseur propolis - назален спрей с прополис, мащерка, розмарин и евкалипт на френската компания Famille Mary. Той е изцяло природен продукт и съдържа само натурални съставки с доказано действие за прочистване и овлажняване на носната лигавица. Негов активен компонент е прополисът, който има силно антибактериално, антимикотично и противовирусно действие, като елиминира болестотворните патогени, проникнали през носа - един от „входовете“ на тялото, действайки като естествен антибиотик. Прополисът има противовъзпалителен и обезболяващ ефект, като съдейства за по-бързо оздравяване и регенериране на раздразнената лигавица. Богатата формула на Nébuliseur propolis включва още воден екстракт от билки като розмарин, мащерка, евкалипт и коприва, както и физиологичен разтвор на морска вода – всички те с доказано действие за облекчаването на хрема от различен характер и запушен нос.

 

В какви случаи се препоръчва
 

Съставките в Nébuliseur propolis действат синергично, като намаляват отока при възпаление на лигавицата и помагат при запушен нос и повишена назална секреция. Ефектът е облекчено дишане и усещане за свежест.

Спреят се препоръчва при:
Грип
Настинка
Ринит
Запушен нос
Синузит
Сенна хрема
Алергия към домашен прах
Синузит
Механично нараняване на носната кухина (след операции)
Прекалено изсушаване на носната лигавица (климатик, замърсена работна среда)
За ежедневна хидратираща грижа.
 

Как действа
 

Успокоява и заздравява възпалената носна лигавица
Потиска проникването и развитието на бактериите
Отпушва носа
Намалява хремата
Прочиства от натрупаните секрети
Съдейства за регенерирането на раздразнената лигавица
Намалява симптомите при остро възпаление на синусите
Възпрепятства развитието на хронични синоназални патологични състояния
Ускорява оздравяването

Действие на основните съставки
 

Прополис
 

Прополисът е едно от съкровищата на кошера като има силата на естествен антибиотик. Той традиционно се използва при остри и хронични заболявания на дихателната система като ринит, синузит, тонзалит, фарингит, ларингит, бронхит. Основното му действие е антибактериално като премахва или значително намалява интензивността на развитие на патогенни микроорганизми, гъбички, вируси. Активира възстановителните процеси на клетъчно ниво. Антиоксидантите в прополиса могат да работят за намаляване на възпалението.

Подобно на действието си в кошера, и по отношение на носната лигавица прополисът има изключително дезинфекциращо действие.

 

Розмарин
 

Розмаринът е богат източник на антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, за които се смята, че спомагат за стимулиране на имунитета. Антисептичните и противовъзпалителните свойства на тази средиземноморска билка се дължат на богатия й състав от летливи вещества, флавоноиди и фенолни киселини.

От векове розмаринът се използва за облекчаване на симптомите на настинка и грип, намалява хремата, прочиства горните дихателни пътища. Листата му, независимо дали са пресни или сушени, са богат източник на минерали като калий – грижи се за богатото кръвоснабдяване на тъканите, манган – силен антиоксидант, който помага за по-бързо заздравяване на рани и магнезий – намалява възпалението и облекчава болката.

 

Мащерка
 

Ароматната мащерка притежава противовъзпалително, противомикробно, укрепващо и успокоително действие. Прилага се при различни възпалителни заболявания на дихателната система. Лечебните свойства на билката се дължат на съчетанието от целебни фактори в състава й, и основно на високото съдържание на тимол. Тимолът е ароматна органична молекула от типа на фенолите и е истински убиец за патогенните микроорганизми в човешкото тяло. Освен това тимолът стимулира очистването на дихателните пътища и бронхите при простуда, възпаления и поява на храчки и секрети. Ефективен е и като обезболяващо средство.

Мащерката действа таргетирано върху горните дихателни пътища, като намалява отока на носната лигавица, облекчава възпалението, помага при хрема от различен характер и синузит.

Евкалипт

Евкалиптът е мощен имуностимулант и се използва като профилактично средство при заболявания на дихателните пътища, простудни заболявания, грипни състояния. Облекчава отделянето на секрети от бронхите, укрепва капилярите, подобрява дишането. Цинеолът е основен компонент в евкалиптовото масло (80 %) с изразено антисептично и противовъзпалително действие.

В комбинация със солена морска вода, водният екстракт от листата на евкалипт е добро средство за промивка на запушен нос, като незабавно облекчава състоянието и нормализира дишането.

Коприва

Копривата е ефективна при сенна хрема, астма и други сезонни алергии. Тази полезна билка, силен антиоксидант, намалява възпалението при инфекции на горните дихателни пътища. И тя, подобно на розмарина, има в състава си манган и магнезий, които в комбинация съдействат за по-бързото възстановяване на засегнатите тъкани и облекчават болката.

 
Съставки:  (в 1 доза /1  впръскване) : Воден екстракт от билки 42.5% (лист от розмарин, лист от мащерка 2.35%, лист от евкалипт 2.35%, цвят от връх на бяла корпива), вода, глицерин, хидроалкохолен екстракт от прополис 95° C (0.4%), физиологичен разтвор от морска вода 0.9%,

Нето тегло:  20 ml
 
Дозировка и приложение
Приложение: Успокоява и заздравява възпалената носна лигавица. Притежава противовирусно и антимикотично действие. Подходящ при хрема, запушен нос, ринит, сунузит.

Препоръчителна доза : По 1 впръскване 3-4 пъти дневно. Да не се използва при деца под 3 годишна възраст!

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0