Назад

Не е в наличност

BALEV BIO Био спирулина на прах 250g

Код:

20575

Марка:

BALEV BIO

Производител:

BALEV BIO


Последна продажна цена: 12.79 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

BALEV BIO Био спирулина на прах 250g

BALEV BIO Био спирулина на прах 250g

Спирулина са лесно усвоими от организма синьо-зелени микроводорасли. Богата е на белтъчини, витамини и минерали.

Съдържа лизин, цистеин, метионин, фенилаланин и треонин, които са важни аминокиселини, които могат да бъдат набавени само чрез храната. Също така е богат източник на витамин B12. Има значително по-високо съдържание на желязо от спанака, както и по-високо съдържание на бета-каротен от морковите. Спирулината е богат източник на калий, калций, хром, мед, желязо, магнезий, манган, фосфор, селен, натрий и цинк.

Спирулина също е много богат източник на витамин B. Той има много по-високо съдържание на желязо от спанака и съдържа много по-високи количества на бета-каротин от морковите.

Спирулина е изключително полезна за здравословното и балансирано хранене.

Спирулина влияе стимулиращо на здравословната чревна флора, на кръвоносната и отделителната системи.

Едноклетъчните сини водорасли, носещи името Спирулина, са признати за един от най-големите потенциални източници на белтъчини и други жизненоважни хранителни вещества сред растенията.

Спирулината стимулира, укрепва и подсилва имунната система на човека и се оказва особено полезна при поддържането на здравословен и балансиран режим на хранене. Освен това, поради липсата на целулозни клетъчни стени, спирулината не изисква химическа или физическа преработка, за да стане храносмилаема.

Учени твърдят, че спирулината е един от най-богатите естествени източници на антиоксиданти (голямо съдържание на фенолови киселини и токофероли), освен това спирулина съдържа 25 пъти повече провитамин А от суровите моркови и 50 пъти повече органично желязо от суровия спанак. От друга страна, спирулината е три пъти по-богата на витамин Е от суровия пшеничен зародиш, а концентрацията на протеини в нея е три пъти по-голяма, отколкото в червеното месо, рибата и пилетата.

Спирулината съдържа около 60% от висококачествен белтък, който съдържа всички незаменими аминокиселини. Богата на протеини, витамини, минерали и фолиева киселина. Помага на хората с по-голяма физическа активност. Смята се, че спирулина е полезна за предотвратяване на стомашно-чревни разстройства, тъй като подобрява чревната флора. Също така се смята, че намалява холестерола, предпазва от рак, сърдечни заболявания, подпомага възстановяването след инсулт, подобрява паметта, предотвратява сенна хрема.

Спирулината е ценна хранителна добавка за спортисти и хора, занимаващи се с бодибилдинг. Тя се оказва особено подходяща за онези, които искат да редуцират своите килограми и едновременно с това да запазят добрата си фигура.

Наличието на гама-линоленова киселина, която е абсолютно необходима за развитието на бебетата, понижава високото кръвно налягане и холестерола при възрастни пациенти. Тя облекчава симтомите на артрит, предменструалните болки, както и редица кожни болести (екзема, псориазис и др.)

Високото съдържание на нетоксично и лесноусвоимо желязо я прави изключително ценна за кръвта.

Нови изследвания потвърждават потенциалния защитен ефект на спирулината върху черния дроб, както и превантивния й характер срещу алергичните реакции.

Тези водорасли са с изразени антивирусни, антибактериални и антимутагенни свойства.

Богатото минерално съдържание на спирулината е от голямо значение за поддържане здрава структурата на зъбите, ноктите и костите.

Значително забавя процесите на стареене, като неутрализира свободните радикали.

Спирулината е особено подходящо средство към лечебната терапия на заболявания като анорексия. Тя е подходяща и за вегани и вегетарианци, защото съдържа два пъти повече протеини от соята.

Екстрактът от спирулина се използва като активна съставка в редица козметични продукти, чието приложение е да стимулират и подобрят обмяната на веществата, еластичността и кръвоснабдяването на кожата.

Спирулината е мощна алкализираща храна с доказано профилактично действие при хипогликемия, анемия, язви, подагра, хепатит, болести на сърдечно-съдовата система, хронична умора, както и за намаляване на наднорменото тегло.

С наближаването на есенно-зимния период нашият организъм се нуждае от допълнително стимулиране, за да може да се пребори с настинките и грипа. Необходимо е да си осигурим прием на здравословна и питателна храна, богата на витамини и минерали. Природно чистите и лесно достъпни продукти като спирулината определено са по-добра алтернатива от синтетичните добавки.

Препоръчителен дневен прием: Разтворете 1 ч.л. с връх (3g) по време на или след хранене. Добавете към плодов или зеленчуков сок, оризово или кисело мляко. Може да се ползва и като добавка към други продукти.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   1712,40 KJ/409 Kcal
  Мазнини   8,2g
  - от които наситени мастни киселини   3,42g
  Въглехидрати   16,1g
  - от които захари   0,52g
  Белтъци   64g
  *Сол   1,13g
  Влакнини   7g

*Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в храната натрий.

Съдържа естествени СУЛФИТИ.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0