Назад

Не е в наличност

FAMILLE MARY Miel de thym Propolis Verte Gelee Royale Мед от мащерка, зелен прополис и пчелно млечице 200 g

Код:

45422

Марка:

FAMILLE MARY - FRANCE

Производител:

FAMILLE MARY - FRANCE


Последна продажна цена: 38.89 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

FAMILLE MARY Miel de thym Propolis Verte Gelee Royale Мед от мащерка, зелен прополис и пчелно млечице 200 g

Мъчат ви симптомите на настинка и грип? Оплаквате се от хронична умора, отслабени сили, липса на енергия, намалена концентрация и трудност при изпълнения на ежедневните задачи? При смяната на сезоните и в студеното време подобни индикации за дълго могат да ни извадят от строя, а имунната ни система се нуждае от мощна подкрепа срещу непрекъснатите вирусни и бактериални атаки. Обърнете изхода от тази битка в своя полза и си осигурете незабавен протективен, тонизиращ и стимулиращ ефект с Miel De Thym, Propolis Verte, Gelee Royale на френската компания Famille Mary! Това е изцяло натурален продукт, който комбинира трите най-силни съставки на кошера, плюс ехинацея, за повече жизненост и устойчивост на организма. Тази вкусна смес с аромат на мащерка притежава висока обща антиоксидантна сила 39+ (PAOT), сертифицирана от IEA (Европейски институт по антиоксиданти). Етикетът PAOT върху бурканчето дава възможност да се уверите, че продуктът съдържа антиоксиданти в достатъчно количество и те са наистина ефективни за организма срещу развитието на различни заболявания и срещу вредните ефекти на околната среда.
 

Как действа
 

Miel De Thym, Propolis Verte, Gelee Royal/ Пчелен мед от мащерка, зелен прополис и пчелно млечице осигурява многобройни ползи за общото здраве чрез синергичното действие на основните си съставки:

 

Мед от мащерка
Този мед е известен с огромните си ползи при проблеми с дихателните пътища, като намалява отока при възпаление на лигавицата. Има незабавен ефект при възпалено гърло, за отпушване на носа, ограничаване на назалната секреция, изчистване на бронхите и успокояване на кашлицата.

Зелен прополис
Това е смола, което защитава от бактерии пъпките на Baccharis: растение от бразилските тропически гори, посещавано от пчелите за нектар. Зеленият цвят се дължи на особености на ботаническия му произход и е богато на флавоноиди. Използва се като биологично и антивирусно средство за защита на кошера, като има подобен механизъм на действие и спрямо човешкия организъм.

 

Пчелно млечице
Пчелното млечице е признато със своята естествена сила и допринася за повишаване на жизнеността във всички възрасти. Известно е, че ограничава ефекта на външните агресии, особено в студеното време, подобрява усещането за благополучие чрез отимизиране на физическата и интелектуална дейност, устойчивостта на умора и стрес.

 

Основно действие
 

Активна антиоксидантна защита срещу действието на свободните радикали. Забавя процесите на стареене.
Стимулира имунитета и повишава защитните механизми на тялото. Показва особена ефективност при грип и настинка.
Има протективен ефект с мощно антибактериално, антисептично и фунгицидно действие.
Има стимулиращо действие при повишено натоварване – психическо и физическо.
Оказва подкрепа при липса на енергия, умора, отпадналост.
Действа ефективно при нарушения в обмяната на веществата.
Помага в периоди на възстановяване след тежки заболявания.
Подобрява съня, паметта, психическата функция и работоспособността.
Помага при проблеми с дихателната система: успокоява и заздравява възпалената носна лигавица, потиска проникването и развитието на бактериите, отпушва носа, намалява хремата, прочиства дихателните пътища от натрупаните секрети, съдейства за регенерирането на раздразнената лигавица, намалява симптомите при остро възпаление на синусите, успокоява кашлицата и улеснява отхрачването, възпрепятства развитието на хронични синоназални патологични състояния, ускорява оздравяването.
Подобрява метаболизма и усвояването на хранителни вещества.
Подобрява храносмилането. Облекчава симптомите на стомашно-чревни състояния като запек, подуване, газове, ленив стомах, гастрит, спазми и др.
Предпазва от сърдечно-съдови заболявания и стимулира работата на мозъка, благодарение на омега-3 мастните киселини и антиоксидантите в съдържанието си.
Регулира кръвното налягане, подобрява кръвообращението и увеличава желязото в кръвта. Бори се с дрожди и гъбични инфекции като блокира способността им да образуват колонии в тялото.
Ефективно понижава нивата на триглицеридите, повишава „добрия“ холестерол.
Помага при главоболие, мигрена и болки в мускулите.
Нормализира нивата на кръвната захар при диабет.
Помага при ревматизъм и ставни болки.
Подобрява състоянието на кожата.
Възстановява силите и тонизира.

Действие на основните съставки


Мед от мащерка
Медът от мащерка се отличава с антибактериален и антисептичен ефект, който  се дължи на две основни съставки на билката мащерка – тимол и карвакрол. Те имат мощно действие със силата на естествени антибиотици. Особено ефективни са при респираторни проблеми и белодробни заболявания за намаляване на кашлицата, облекчаване на възпаленото гърли, прочистване на дихателните пътища от натрупани секрети и тяхното отделяне.

Високото съдържание на витамин С превръща този пчелен продукт във силен антиоксидант - съюзник в борбата със свободните радикали и стареенето на клетките. Витамин В в меда от мащерка действа успокояващо на нервната система, манган и калий нормализират кръвното налягане, докато омега-3 мастните киселини понижават холестерола.

Зелен прополис
Зеленият прополис е рядък и скъп пчелен продукт, защото се добива в ограничени количества от африканизирани медоносни пчели в Бразилия. Той дължи специфичния си цвят на хлорофила от пъпката на диворастящия храст Baccharis Dracunculifolia, подобен на розмарина. Установено е, че местните пчели използват тази изключителна смола за почистване на кошера и запечатване на пукнатини – своеобразна защита на пчелното семейство от вируси, гъбички, бактерии и други патогени. Затова и тези пчели се отличават с необикновен жизненост и са защитени от всякакви болести.

Зеленият прополис е по-лесно усвоим и по-ефективен, в сравнение с кафявия прополис, тъй като се добива по уникален начин: той съдържа мембраните, цитоплазмата и ядрото на растителните клетки и тези растителни структури се отличават с повече водоразтворими вещества.

Бразилският зелен прополис се отличава със съдържанието на уникалната фенолната киселина артепилин-С с мощни антибактериални свойства. Това прави зеления прополис десетократно по-мощен като действие от обикновения прополис.

Химичният състав на зеления прополис се отличава с високо съдържание на флавоноиди, терпеноиди с противовъзпалителни свойства, фенолни киселини (артепилин-С, кафеена киселина, р-кумарова киселина, ферулова киселина). Той е идеалното решение срещу всякакви външни агресори - вируси, гъбички и бактерии, предпазва и укрепва организма, особено в периодите с повишена заболеваемост, независимо дали става дума за болно гърло, инфекции на дихателните пътища, хигиената и здравето на устната кухина и венците. Подобрява работата на сърцето, поддържа кръвната захар в норма, редуцира „лошия холестерол“, стимулира мозъка.

 

Пчелно млечице
Пчелното млечице заслужено има славата на най-съвършеният и мощен естествен биостимулатор. То е най-ценното съкровище на кошера и уникален източник на важни хранителни вещества, синоним на здраве и дълголетие, едно от най-силните имуностимулиращи, възстановяващи и енергизиращи средства, познати в природата.

Пчелите произвеждат ограничено количество пчелно млечице, което го прави особено скъпо. То се секретира се от жлезите на младите пчели работнички и е единствената храна, която приемат ларвите в първите дни от живота си, докато за пчелата царица това е единственият хранителен източник през целия й живот. Докато се хранят с пчелно млечице, ларвите само за 2-3 дни увеличават теглото си около 250 пъти, което показва какви важни функции за растежа има този пчелен продукт. Той съдържа забележително количество протеини, витамини, хормони, ензими, минерали и специфични биокаталитични съставки, които подпомагат клетъчната регенерация. Богато е още на витамините В1, В2, B5, В6, B9, B12, С, Е, PP, H (биотин).

В съдържанието на пчелното млечице има значително количество белтъчини, съставени от 22 аминокиселини, в това число всички незаменими, които не се синтезират от организма, физиологично активни ензими, а също и въглехидрати, липиди. Голяма част от пептидите, протеините и стеролите все още представляват загадка за науката и още не са напълно проучени.

Доказано е, че пчелното млечице помага при срив в имунната система, има стимулиращо действие при повишено натоварване – психическо и физическо, оказва подкрепа при липса на енергия, умора, отпадналост. Има протектино за организма действие чрез защита срещу вирусни и бактериални инфекции. Действа ефективно при нарушения в обмяната на веществата.

Помага в периоди на възстановяване след тежки заболявания, включително Ковид-19, инфаркт, инсулт, химиотерапия и др. Подобрява съня, паметта, психическата функция и работоспособността.

 

Ехинацея
 

Ехинацеята е основно средство за превенция срещу грип и настинка и доказано действа в посока укрепване на имунната система. Тя увеличава производството на всички видове кръвни клетки, включително и на тези познати като „естествени клетки-убийци". Овен това ехинацеята увеличава производството на интерферон - важна част от имунната реакция на организма при вирусни заболявания.

 
Съставки: Мед от мащерка* (от Испания) 90%, хидроглицеринов екстракт (5%),  зелен прополис (4.95%),  eхинацея, сироп от агаве, пчелно млечице (5%).

Нето тегло: 200 g
 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0