MATTISSON Yacon Siroop Bio Сироп от БИО Якон x 250 ml
Сироп от БИО Якон x 250 ml
MT2641 Yacon Siroop Bio 250ml
MT2641 Якон сироп био 250ml
Yacon Siroop Bio 250ml е хранителна добавка под формата на сироп от якон. Кореноплодният зеленчук (корен от якон) расте в перуанските Анди и има естествено сладък вкус на ябълка и карамел. Ето защо яконът е наричан още "земна ябълка" в Перу. Яконът има гликемичен индекс 1-5. Гликемичният индекс (GI) показва скоростта, с която въглехидратите се усвояват в червата и се абсорбират в кръвта като глюкоза. Колкото е по-нисък, толкова е по-благоприятно за кръвната захар. Яконът може да се използва вместо захар в десерти, мюсли, чай или смутита. Съхранявайте на хладно, сухо и затворено.
Ползи от сироп от якон
· Регулира нивото на кръвната захар. Яконът е особено полезен за диабетици, тъй като съдържа висок процент инулин, който замества захарозата.
· Използва се в борбата с наднорменото тегло. Грудките съдържат около 75% вода и са с ниско съдържание на калории.
· Подобрява метаболитните процеси. Съставът на зеленчука включва минерални и биологично активни съединения, които ускоряват метаболизма.
· Има антиоксидантни свойства. Благодарение на наличието на редица фенолни вещества, селен и кафеена киселина, яконът предотвратява образуването на свободни радикали и неутрализира тяхното отрицателно въздействие, извежда токсините от тялото.
· Намалява процентът на холестерол в кръвта. Намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. В комбинация с редовна физическа активност се ускорява значително изгарянето на мазнини.
· Подобрява чревната перисталтика. Диетичните фибри в храносмилателния тракт, имат положителен ефект върху жизнената активност на полезните бактерии. В допълнение се потиска растежът на патогенната флора в тялото.
Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – якон
Яконът е многогодишно растение от род Smallanthus от семейство Сложноцветни. Родината му са склоновете на източната страна на Андите на надморска височина от 950 до 2700 метра. По вкус и аромат наподобява нещо средно между карамел и ябълка. Именно по тази аналогия го наричат още "земна ябълка" или "диетичен картоф". Ядат се сладките и хрупкави корени. Характеризират се с ниска калоричност и наличие на инулин, който е трудно смилаем въглехидрат. Грудките на якона се състоят предимно от фруктоолигозахариди и вода. Това означава, че повечето въглехидратни захари не се усвояват от тялото, което води до много ниски нива на абсорбирани калории и кръвна захар. В самия якон няма много витамини и минерали, но той помага на тялото да усвоява витамини и минерали от всички други храни. Яконът е богат на калий, калций, фосфор, селен, аминокиселини, ниацин, рибофлавин, тиамин, аскорбинова, кафеена и хлорогенова киселини. Наличието на фруктоолигозахариди в якона позволява на тялото да получи ограничено количество захар от растителен произход, което е важно за хората с диабет и с високи нива на холестерол в кръвта. Наличието на голямо количество калий в химичния състав на якона има положителен ефект върху състоянието на сърдечно-съдовата система и регулира кръвното налягане. Яконът е нискокалоричен, има слабително и леко диуретично действие, активно почиства тялото от токсини, ускорява кръвния поток и метаболитните процеси, има положителен ефект върху състоянието на хормоналната система.
Yacon Siroop Bio
Сироп от БИО Якон
Съставки: 100% органичен сироп от якон.
Хранителни стойности: (в 100 g)
Енергия 1461 kJ/349 kCal
Мазнини 0 g
Наситени мазнини 0 g
Въглехидрати 83 g
Захари 35.7 g
Протеини 3.8 g
Фибри 0.5 g
Сол 0.2 g
Подходящо за вегани. Органичен продукт.
Препоръки за употреба: Може да се използва вместо захар. Използвайте го в десерти, мюсли, чай или смутита.
Съхранение: На тъмно и сухо място, на стайна температура, недостъпно за деца.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия
Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48
Тел: 0700 12 498
www.revita.bg; www.mattisson.nl
Нето тегло: 250 ml