Назад

В наличност

MATTISSON Yacon Siroop Bio Сироп от БИО Якон x 250 ml

Код:

48219

Марка:

MATTISSON

Производител:

MATTISSON HEALTHSTYLE, NEDERLAND

31.69 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

MATTISSON Yacon Siroop Bio Сироп от БИО Якон x 250 ml

Сироп от БИО Якон x 250 ml

MT2641 Yacon Siroop Bio 250ml

MT2641 Якон сироп био 250ml

Yacon Siroop Bio 250ml е хранителна добавка под формата на сироп от якон. Кореноплодният зеленчук (корен от якон) расте в перуанските Анди и има естествено сладък вкус на ябълка и карамел. Ето защо яконът е наричан още "земна ябълка" в Перу. Яконът има гликемичен индекс 1-5. Гликемичният индекс (GI) показва скоростта, с която въглехидратите се усвояват в червата и се абсорбират в кръвта като глюкоза. Колкото е по-нисък, толкова е по-благоприятно за кръвната захар. Яконът може да се използва вместо захар в десерти, мюсли, чай или смутита. Съхранявайте на хладно, сухо и затворено.

Ползи от сироп от якон

·        Регулира нивото на кръвната захар. Яконът е особено полезен за диабетици, тъй като съдържа висок процент инулин, който замества захарозата.

·        Използва се в борбата с наднорменото тегло. Грудките съдържат около 75% вода и са с ниско съдържание на калории.

·        Подобрява метаболитните процеси. Съставът на зеленчука включва минерални и биологично активни съединения, които ускоряват метаболизма.

·        Има антиоксидантни свойства. Благодарение на наличието на редица фенолни вещества, селен и кафеена киселина, яконът предотвратява образуването на свободни радикали и неутрализира тяхното отрицателно въздействие, извежда токсините от тялото.

·        Намалява процентът на холестерол в кръвта. Намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. В комбинация с редовна физическа активност се ускорява значително изгарянето на мазнини.

·        Подобрява чревната перисталтика. Диетичните фибри в храносмилателния тракт, имат положителен ефект върху жизнената активност на полезните бактерии. В допълнение се потиска растежът на патогенната флора в тялото.

Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – якон

Яконът е многогодишно растение от род Smallanthus от семейство Сложноцветни. Родината му са склоновете на източната страна на Андите на надморска височина от 950 до 2700 метра. По вкус и аромат наподобява нещо средно между карамел и ябълка. Именно по тази аналогия го наричат ​​още "земна ябълка" или "диетичен картоф". Ядат се сладките и хрупкави корени. Характеризират се с ниска калоричност и наличие на инулин, който е трудно смилаем въглехидрат. Грудките на якона се състоят предимно от фруктоолигозахариди и вода. Това означава, че повечето въглехидратни захари не се усвояват от тялото, което води до много ниски нива на абсорбирани калории и кръвна захар. В самия якон няма много витамини и минерали, но той помага на тялото да усвоява витамини и минерали от всички други храни.  Яконът е богат на калий, калций, фосфор, селен, аминокиселини, ниацин, рибофлавин, тиамин, аскорбинова, кафеена и хлорогенова киселини. Наличието на фруктоолигозахариди в якона позволява на тялото да получи ограничено количество захар от растителен произход, което е важно за хората с диабет и с високи нива на холестерол в кръвта. Наличието на голямо количество калий в химичния състав на якона има положителен ефект върху състоянието на сърдечно-съдовата система и регулира кръвното налягане. Яконът е нискокалоричен, има слабително и леко диуретично действие, активно почиства тялото от токсини, ускорява кръвния поток и метаболитните процеси, има положителен ефект върху състоянието на хормоналната система.

Yacon Siroop Bio

Сироп от БИО Якон

 

Съставки:  100% органичен сироп от якон.

Хранителни стойности:              (в 100 g)       

Енергия                                      1461 kJ/349 kCal

Мазнини                                                0 g                               

Наситени мазнини                              0 g                               

Въглехидрати                                     83 g  

Захари                                               35.7 g                                                                

Протеини                                            3.8 g   

Фибри                                                  0.5 g                              

Сол                                                       0.2 g       

Подходящо за вегани.  Органичен продукт.

Препоръки за употреба:  Може да се използва вместо захар. Използвайте го в десерти, мюсли, чай или смутита.

Съхранение: На тъмно и сухо място, на стайна температура, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48

Тел:  0700 12 498

www.revita.bg; www.mattisson.nl  

Нето тегло:  250 ml

 

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0