Назад

В наличност

RAKS ARBTUS HONEY FROM EPIRUS Био пчелен мед от Епирус 450 g

Код:

45506

Марка:

RAKS- GREECE

Производител:

RAKS- GREECE

23.09 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

RAKS ARBTUS HONEY FROM EPIRUS Био пчелен мед от Епирус 450 g

Ягодово дърво, арбутус, кумарка – това са имената, с които е познат в България екзотичният вечнозелен храст Arbutus unedo, който с годините придобива формата на дърво от семейство Ericaceae. Рядко срещан е у нас и няма традиции за отглеждането му. Полученият мед от него обаче е сладко-горчив на вкус и се счита за деликатес.

Какво е ягодово дърво (арбутус)
Arbutus unedo е вечнозелен храст, който е широко разпространен в Средиземноморието, като се адаптира чак към условията на югозападния бряг на Ирландия. На територията на България се среща на места в Странджа планина.

Цветовете на ягодово дърво са бели (рядко бледо розови), с камбановидна форма и диаметър от 4-6 мм, събрани през есента в метлички от по 10-30 на брой. Опрашват се от пчели и имат лек сладък аромат. Атракция представляват яркооранжевите плодове, които са с големина около 2-3 см и приличат на ягодки, откъдето идва и народното наименование на растението - ягодово дърво. Цветовете и плодчетата се появяват едновременно в края на есента.

Био мед от ягодово дърво от района на Леонидио (Пелопонес, Гърция)
Ето и една възможност да опитате и да усетите невероятните ползи, които меда от ягодово дърво осигурява на здравето: Koumaria Honey Axion Esti BIO – Био мед от ягодово дърво от района на Леонидио в областта Пелопонес. Това е изцяло био продукт и идва от едни от най-красивите растения на гръцката земя, вкусът му е горчиво-сладък, цветът е кафяв, а кристализацията му настъпва бързо. Той е източник на храна за пчелите през месеците на поддържане и силен защитен щит за човешкото тяло.

Това е много питателен мед, който се събира от пчелите два пъти годишно, богат на витамини и микроелементи. Това, което го прави специален, според Хипократ, е лечебното му свойство поради съдържащия се в него кумарин, който се използва като антикоагулант на кръвта и помага при кръвни съсиреци.

За какво е полезен
Това, което прави този сорт мед толкова популярен, е неговият необичаен аромат, който съчетава сладост и горчивина в уникално вкусово изживяване, но също и високото съдържание на антиоксиданти. Медът от ягодово дърво съдържа хомогентизинова киселина, мощна фенолна киселина. Това е един от най-силните антиоксидантни и антибактериални медове в света. Медът от ягодово дърво има много терапевтични свойства и се използва популярно като диуретик, антиастматик (при бронхиални инфекции), антисептик на пикочните пътища и за подобряване на кръвообращението. Проучванията показват, че този вид мед има високи нива на антиоксиданти, много повече от меда от елда или кестени.

Силно подкрепя имунитета и особено през зимните месеци пази от грип и настинка.
Регулира нивата на холестерола. Много изследвания доказват, че медът от ягодово дърво е здравословен източник за контролиране на високи нива на холестерол. Проучване дори споменава, че редовното консумиране на 70 гр. мед от ягодово дърво в продължение на 30 дни може да намали тези нива с 5%. Изненадващо, с помощта на мед от ягодово дърво можете да повишите нивата на добрия холестерол.
Намалява алергиите.
Има антибактериални и противогъбични свойства. Изследванията показват, че суровият мед от ягодово дърво  може да убие нежелани бактерии и гъбички. Той естествено съдържа водороден прекис, естествен антисептик. Ниското ниво на pH на меда ягодово дърво е негостоприемна среда за растеж на бактерии и може да намали инфекцията.
Безопасен за диабетици. Въпреки че е сладък на вкус, медът от ягодово дърво не повишава захарта в кръвта и е безопасен за диабетици. Твърде се, че намалява серумната глюкоза на гладно, поддържа С-пептида на гладно - съединение, което стабилизира инсулина. Може да бъде здравословна алтернатива на изкуствените подсладители. Диабетиците вече могат да се наслаждават на своите чайове или овесени ядки, като добавят мед в тях. Все пак, преди консумация, се препоръчва да се консултирате с вашия лекар.
Потиска кашлицата, действащи като защитен филм върху гърлото.
Подобрява съня. Меда от ягодово дърво води до повишаване на нивата на инсулин, което от своя страна освобождава невротрансмитера серотонин. След това тялото преобразува серотонина в мелатонин – химикал, който улеснява съня. Освен серотонин, в меда от ягодово дърво се съдържат аминокиселини, които допринасят за производството на аминокиселината триптофан. Когато триптофанът достигне до мозъка, той се превръща в серотонин и в крайна сметка в мелатонин.
Медът от ягодово дърво се бори с инфекциите. Тъй като съдържа антибактериални съставки,  той действа като щит срещу различни видове инфекции, като предпазва тялото ви от по-нататъшно увреждане.
Подобрява състоянието при астма, като успокоява лигавиците на дихателните пътища. Консумирането на мед от ягодово дърво може също да попречи на натрупването на слуз в бронхите, което е известно като основен симптом на астма.
Помага при загубата на тегло като стимулира метаболизма и намалява апетита.
Хранителни стойности
на 100 g:
Енергия
1280,3 Kj/306 kcal
Мазнини
0 g
От които наситени
0 g
Въглехидрати
76,5 g
От които захари
73 g
Протеини
0 g
Сол
0 g

*посочените стойности се отнасят за 100 g

Съставки: билков мед
 
Дозировка и приложение
 

Препоръки за употреба: Подходящ за директна консумация.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0