Назад

В наличност

FORTEX NOLIPID за нормални нива на холестерола 10mg x 30 tabl

Код:

9359

Марка:

FORTEX

Производител:

FORTEX,BG

13.39 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

FORTEX NOLIPID за нормални нива на холестерола 10mg x 30 tabl

Нолипид 10 мг х 30 тб

 

НОЛИПИД е добавка към храната, съдържаща Поликозанол. Поликозанолът е смес от висши първични алифатни алкохоли, изолирани от меласата на захарната тръстика, а основната съставка е октакозанол. Доказано е, че тази смес понижава нивото на холестерола при опити с здрави доброволци и пациенти с хиперхолестеролемия тип 2 и че дневни дози от 10 mg поликосанол са също толкова ефективни за понижаване на общия холестерол или LDL холестерола, колкото и същата доза симвастатин или провастатин, като в допълнение повишава нивото на HDL-C.

 

Ефикасността и поносимостта на поликозанола са документирани при повече от 30 000 пациенти в над 60 клинични изпитания.

 

Краткосрочни проучвания в течение на 6- или 8-седмичен период при пациенти с хиперхолестеролемия тип 2 показват, че 10 mg дневно намаляват общия холестерол с около 13-16%, а LDL-C съответно с около 18-22%. а също и че с 20 mg дневно LDL-C може да бъде понижен с около 30%.

 

Дългосрочните проучвания, проведени за период от 1 и 2 години показват, че ефектите на понижаване на общия холестерол и LDL холестерола се поддържат през целия период и че максимални ефекти се постигат след 6 до 8 седмици лечение.

 

Особен интерес представлява способността на поликозанол да повишава HDL-C. В това отношение поликозанол изглежда превъзхожда както статините, така и фибратите. Важно е, че поликозанол не провокира възвратен ефект след прекъсване на приема.

 

Провеждани са сравнителни проучвания на поликозанол спрямо ловастатин, симвастатин, правастатин, гемфиброзил, безафибрат, пробукол и аципимокс. Накратко, поликозанолът е малко по-ефективен при понижаване на LDL-C, а значително по-добър при повишаването на добрия холестерол HDL-C.

 

Едно сравнително проучване показва, че антитромбоцитните ефекти на поликозанола са еднакви с тези на аспирина и че комбинацията от двата препарата има някои предимства пред съответните монотерапии.

 

Досегашните изследвания върху поликозанола, както и тестовете за канцерогенност не дават основания за безпокойство по отношение на безопасността. Поликозанол е напълно безвреден.

 

НОЛИПИД се предлага в опаковки от 30 филм-таблетки, съдържащи 10мг Поликозанол. Използваната суровина е за фармацевтични и хранителни цели- Поликозанол 98%, като съдържанието на Октакозанол е 60%. Произвежда се в лицензиран български производител.

 

В изследвания е доказано, че при всяко 10-процентово понижаване на холестероловите нива смъртността от инфаркти и инсулти намалява с 18%,.

 

За да се управлява по-добре нивото на холестерола в кръвта трябва да се следят наднорменото тегло, кръвното налягане, да се осигурят здравословен режим на хранене, редовна двигателна активност. Когато тези превантивни мерки не водят до желаното снижаване на липидните нива, се прибягва до лекарства, най-често до статини. Te подтискат чернодробното производство на холестерол, като блокират отговорен за това ензим. За съжаление - с цената на странични ефекти върху стомаха и черния дроб.

 

Макар че доста голям брой рискови пациенти трябва да се лекуват с медикаменти, понижаващи липидните нива, само малка част от тях наистина получават лечение. Поради нежеланието на пациентите да бъдат лекувани с химически средства, особено с цел първична профилактика, налице е нуждата от ефективни, безвредни и в идеалния случай получени по естествен път средства, понижаващи холестероловите нива.

 

НОЛИПИД е точно такава природна алтернатива на класическите средства за понижаване на липидните нива, като понастоящем все по-широко се използва в комбинация с диетична терапия при пациенти с хиперхолестеролемия.

 

СЪСТАВ: Всяка таблетка съдържа: 10 mg поликозанол

Прием:  1 таблетка вечер.

1 опаковка съдържа: 30 таблетки, достатъчни за едномесечен курс на прием на достъпна цена

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0