Назад
Най-продавани

В наличност

NATURPHARMA ENURESIO MAX BIMBI сироп 200ml

Код:

48547

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

NATURPHARMA GERM

20.39 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NATURPHARMA ENURESIO MAX BIMBI сироп 200ml

 

Енурезио Макс е НОВА формула с внимателно селектирани и съчетани растителни екстракти, които подпомагат функцията на отделителната и нервната система и по този начин допринасят за контрола върху неволното изпускане на урина през нощта (нощно напикаване).

Енурезио Макс е научно формулиран сироп в удобна за прием форма с екстракти от хмел, гроздови семки и маточина, които са с добре проучено регулиращо действие върху нервната система и пикочните пътища.

Енурезио Макс е произведен в Испания в пълно съответствие с добрите производствени практики и не съдържа ГМО, лактоза, глутен и алергени, а приятният му вкус ще го направи незаменима част от ритуала преди лягане на вашето дете.

За да остане леглото сухо, доверете се на Енурезио Макс! 

 

Характеристики:

·         НОВА билкова формула, допринасяща за контрола върху неволното изпускане на урина.

·         Подпомага функцията на отделителната и нервната система.

·         С ефект, продължаващ дори след прекратяване на приема.

·         Отлична поносимост и безопасност.

·         С натурални екстракти от хмел и гроздови семки.

·         Вкусна и лесна за прием форма на сироп.

·         Без ГМО, лактоза, глутен и алергени.

·         Произведен в Италия.

 

Активни съставки (в 10 мл):

Сух екстракт от хмел (Humulus lupulus L): 160 mg, от които 0.64 mg флавоноиди

Сух екстракт от гроздови семки (Vitis vinifera L): 80 mg, от които 76 mg полифеноли (24 mg проантоцианидини)

Сух екстракт от листа от маточина (Melissa officinalis L.): 50 mg, от които 1 mg розмаринова киселина

 

Състав:

Деминерализирана вода, фруктоза, сух екстракт от хмел стробилус (Humulus lupulus L.), титруван при 0,4% флавоноиди, сух екстракт от гроздови семки (Vitis vinifera L.) титруван при 95% в полифеноли и 30% в проантоцианидини, екстракт от сухи листа от маточина (Melissa officinalis L.), титруван при 2% в розмаринова киселина, овкусител, консервант: калиев сорбат E202; сгъстител: ксантанова гума E415; антиоксидант: аскорбинова киселина Е300; подкислител: лимонена киселина E330.

 

Препоръчителна дозировка:

Деца над 3 години и подрастващи: Давайте 10 мл Енурезио Макс 2 часа преди лягане.

Продуктът може да се разрежда във вода или друга течност като чай, мляко, плодов сок и др.

 

Опаковка: 200 мл

 

Нощно напикаване при деца: възможни причини и потенциални подходи
Нощното напикаване при деца (нощна енуреза) представлява неволева загуба на урина, която се случва само през нощта. То е напълно нормално освобождаване на пикочния мехур, с тази особеност, че се случва в неподходящо и социално неприемливо време и място. Това създава значителен стрес както за детето, така и за семейството му.

СЗО класифицира нощното напикаване като психично и емоционално разстройство, което се случва най-малко два пъти месечно при деца на възраст под седем години и поне веднъж месечно при деца на седем или повече години.

Причините за нощното напикаване не са напълно изяснени, но наличните доказателства сочат за взаимодействие между набор от генетични, физиологични и психологически фактори.

Известно е, че около 70% от децата с нощна енуреза имат роднина, който е страдал от същото състояние. Статистиката показва (Traisman, 2015), че рискът от нощно напикаване за детето е:

·         44%, ако нощна енуреза е имал само единия родител и

·         77%, ако са имали и двамата.

Основните физиологични фактори за нощното напикаване при деца включват:

Нощна полиурия или производство на повече урина през нощта. Този феномен се дължи на разстройство в циркадийния ритъм на антидиуретичния хормон вазопресин, което се наблюдава при около 70% от децата с нощно напикаване (Rittig et al. 1989). При обичайни условия секрецията на този хормон през нощта се увеличава, като в резултат се намалява производството на урина.

Намален нощен капацитет на пикочния мехур: децата с нощна енуреза могат да имат нормален обем на пикочния мехур, но намален обем на урина, при който мускулатурата на пикочния мехур се свива и предизвиква позиви за неговото изпразване. Неотдавнашно китайско проучване върху над 1500 деца с нощно напикаване открива, че при около 40% от тях се наблюдава намален функционален капацитет на пикочния мехур през нощта (Lui et al., 2008).

Нарушено качество и архитектура на съня: т.нар. понижена възбудимост и неспособността за събуждане въпреки позивите за уриниране е сравнително слабопроучен фактор в патофизиологията на нощното напикаване. Множество родители на деца с нощна енуреза коментират, че детето им спи твърде дълбоко. Едно проучване от 1999 година на Hunsballe открива, че нарушения в архитектурата на съня, изразени в по-продължителни фази на дълбок сън, наистина са свързани с по-висок риск от нощна енуреза.

Психологическите фактори рядко са причина за нощно напикаване, но могат да станат негово следствие. Стресови събития като раздяла на родителите, смърт или раждане в семейството, тръгване на детска градина или училище могат да допринесат за т.нар. непоносимптомна енуреза, при която има подмокряне и през деня.

Предвид комплексните причини за нощна енуреза, неговото лечение се нуждае от комплексен и индивидуализиран подход, включващ промяна в поведението на детето. Енурезио Макс е разработен като съпътстващо този подход средство и се базира на три растителни екстракта, които могат да имат положителен ефект върху физиологичните фактори за нощно напикаване.

Екстрактът от хмел е с добре проучени релаксиращи и регулиращи нервната система свойства. Освен приложение като подправка и консервант в пивоварството, хмелът има и солидно научно досие и като добавка за оптимизиране на съня (Vonderheid-Guth et al., 2000; Dimpfel & Suter, 2008). Клиничните му изпитвания показват не само задоволителни резултати по отношение на качеството на съня при хора с безсъние (Morin et al., 2005), но и при пациенти с неорганични разстройства на съня (Koetter et al., 2007).

Установено е, че хмелът увеличава активността на невротрансмитера габа-аминомаслена киселина (GABA), която има потискащ ефект върху централната нервна система (Aoshima et al. 2006). Освен това въздейства както на серотонина, така и на мелатонина: два химикала, участващи в регулацията на нощния сън (Abourashed et al., 2004) и циркадийния ритъм (Maldonado et al., 2009; Weeks, 2009).

Хмелът е богат на редица биоактивни вещества, сред които попадат и съставки с пряко отношение към здравето и функцията на отделителната система:

·         Танини (проантоцианидини) с адстригентни свойства, които подпомагат съзряването на пикочния мехур;

·         Флавоноиди с антидиуретични (подобни на вазопресин) и релаксиращи гладката мускулатура, свойства.

Всички тези качества на хмела дават резон на Gorad и колектив директно да изпитат действието му при 50 деца с нощно напикаване. Публикуваните през 2020 година резултати показват, че 91,7% от децата, включени в терапията с екстракт от хмел, напълно спират да се подмокрят в края на 60-тия ден и остават сухи в продължение на 15 дни след прекратяване на терапията.

Екстрактът от гроздови семки притежава потентно антиоксидантно действие (Grases et al., 2015) и може да бъде от полза за бъбреците, които са особено податливи на оксидативен стрес. Проучвания показват, че даването на екстракт от гроздово семе защитава бъбреците от увреждане и подобрява функцията им, намалявайки оксидативния товар и възпалителната увреда (Ashtiyani et a., 2013; Ulusoy et al., 2012; Ozkan et al., 2012). Други сведения потвърждават терапевтичния му потенциал при инфекции на пикочните пътища (Ranjitha et al., 2014).

Установено е, че екстрактът от гроздови семки спомага за дренирането на организма и действа като диуретик, с което може да допринесе за бързо елиминиране на урината преди заспиване (Salmankhan, 2013).

Екстрактът от маточина е с добре документирани свойства по отношение на психичното здраве и качеството на съня. Дори единични дози от него маточина могат да действат успокояващо при пациенти в състояние на стрес (Kennedy, Little & Scholey, 2004). Други проучвания показват, че еднократният прием на екстракт от маточина намалява тревожността и подобрява настроението и когнитивната функция (Scholey et al., 2014).

Мета-анализ от 2021 година потвърждава, че използването на екстракт от билката при пациенти с депресия и тревожност в рамките на 3 до 56 дни значимо подобрява редица показатели за психично здраве (Ghazizadeh et al., 2021). Клинично проучване сред хора с леки до средни тревожни разстройства и стрес показва, че стандартизираният извлек от маточина облекчава симптомите и подобрява съня само след две седмици (Cases et al., 2011).

Друго изпитване, проведено в Полша открива, че комбинацията от маточина и хмел повишава качеството на съня и намалява кошмарите (Widy-Tyszkiewicz,& Schminda, 1997). Синергичното действие на тези два екстракта е изследвано и в други експерименти, които показват, че двукратният им прием е достатъчен, за да се постигне значимо понижаване на тревожността и подобряване на способностите за справяне с психологически и емоционален стрес (Dimpfel, Pischel & Lehnfeld, 2004).

 

Производител: Pharmalife Research S.r.l., Via Casa Paradiso 2/A, 23846 Garbagnate Monastero (LC) Italy  

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД,гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: +35929633359

 

Предупреждения: Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да се съхранява на място недостъпно за деца под 3 год. възраст.

Енурезио Макс е хранителна добавка и не трябва да се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословен начин на живот. Преди употреба на продукта се препоръчва да се консултирате с лекар. Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от източници на светлина и топлина. Продуктът може да съдържа отлагания. Разклатете добре преди употреба.

Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0