Назад

В наличност

NEOPHARM NEORENAL SR за здравето на бъбреците 730mg x 60 tabl new

Код:

44910

Марка:

NEOPHARM

Производител:

NEOPHARM

39.49 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NEOPHARM NEORENAL SR за здравето на бъбреците 730mg x 60 tabl new

Неоренал® SR

 

Подпомага бързо и трайно нормалното функциониране на бъбреците и отделителната система

 

60 таблетки

 

Прочетете тази листовка внимателно преди да започнете приемането на препарата.

Ако иматe допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.

 

Съдържание на листовката:

 

        I.            Какво е добре да знаем за инфекцията на бъбреците?

     II.            Какво е Неоренал® SR?

  III.            Как действа Неоренал® SR и за кого е предназначен?

  IV.            Как се приема Неоренал® SR?

     V.            Кой не трябва да приема Неоренал® SR?

  VI.            Какви са страничните ефекти на Неоренал® SR?

VII.            Съхранение

 

 

 

        I.            Какво е добре да знаем за ИНФЕКЦИЯТА НА БЪБРЕЦИТЕ?

Инфекцията на бъбреците, или пиелонефрит, е сред най-често срещаните заболявания на тези органи. Представлява възпаление на бъбречния паренхим и легенче, предизвикано от попаднали в тях бактерии. В над 70% от случаите инфекцията на бъбреците се дължи на бактерията E. coli. Други причинители на заболяването могат да бъдат бактерии от родове Proteus, Klebsiella, Pseudomonas и др.

Някои от причинителите на бъбречна инфекция стават устойчиви на антибиотично лечение, като се превръщат в L-форми. В тази форма бактериите губят външната си обвивка, наречена клетъчна стена, на която действат повечето антибиотици, и остават само с вътрешната си обвивка –клетъчната мембрана. Счита се, че точно те са отговорни за хронифицирането на инфекцията.

L-формите не са чувствителни към антибиотиците, но заради липсата на клетъчна стена се повлияват силно от концентрацията на урината. Когато урината е разредена, осмотичното й налягане позволява на водата да навлезе в клетката на L-формата. В резултат на това, тя се раздува и в даден момент може да се "спука". Затова е особено важно, при бъбречна инфекция осмотичното налягане на урината да се поддържа в оптимални физиологични стойности.

 

Обикновено вредните микроорганизми се разпространяват в уринарния тракт по възходящ път. Проникват от външната среда в пикочния канал (уретра), навлизат в пикочния мехур и могат да достигнат до уретерите и бъбреците. Микроорганизмите могат да достигнат до бъбреците и по кръвен път от други части на тялото.


Предпоставка за развитието на бъбречна инфекция е нарушението в извеждането на урина от бъбреците. Често това нарушение може да се дължи на наличие на камъни в бъбреците, с или без бъбречна криза. Различни анатомични дефекти в структурата на уринарния тракт също могат да доведат до промяна в нормалния ход на урината. Поставянето на уретрален катетър е друг рисков фактор, който може да бъде причина за проникване на микроорганизми в уринарния тракт и последващо развитие на бъбречна инфекция.

Повишената концентрация на урината също е рисков фактор, защото представлява благоприятна среда за L-формите на бактериите. Неслучайно, пиелонефритът зачестява през летните месеци, когато при недостатъчен прием на течности, организмът се обезводнява вследствие на изпотяването и отделя по-малко количество и по-концентрирана урина.


Пиелонефритът се среща по-често при жените, поради по-късата уретра и близостта й с влагалището и ануса, което предразполага към замърсяване с микроорганизми. Бременността също е предразполагащ фактор за развитие на инфекция на бъбреците поради настъпващите хормонални промени през този период и натиска, който плодът оказва върху уретерите, с което се затруднява нормалното извеждане на урината от организма. С напредване на възрастта при мъжете бъбречната инфекция също става често срещан проблем. Това се дължи на уголемяването на простатата и затрудненото уриниране, което създава благоприятни условия за развитието на инфекция.

Пиелонефритът може да бъде остър и хроничен в зависимост от своето протичане и причините, които са провокирали появата му.

Най-често срещаните симптоми при наличието на бъбречна инфекция са: болка от едната или двете страни на гърба, точно под ребрата, температура, треперене, втрисане, гадене, повръщане, урината може да е мътна, с необичайна миризма. Уринирането може да бъде по-често от нормалното и да е съпроводено с дискомфорт или болка.

 

 

 

     II.            Какво е НЕОРЕНАЛ® SR?

Неоренал® SR е продукт, който подпомага бързо и трайно нормалното функциониране на бъбреците и отделителната система. Поддържа нормалната физиологична стерилна среда на бъбречните легенчета и уретери.

 

Всяка таблетка Неоренал® SR съдържа:

·         Патентован стандартизиран сух екстракт от листа на Бреза (Betula pendula) – 500 mg

·         Патентована комбинация Vivache®: Екстракт от Херниария (Herniaria glabra), Калина (Viburnum opulus), Американска червена боровинка (Vaccinium macrocarpon) – 130 mg

·         Урсолова киселина  – 50 mg

 

Други съставки: пълнители – микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, коповидон, повидон, филм с оцветители (брилянтно синьо FCF, железен оксид).

 

Неоренал® SR е хранителна добавка.

 

 

   III.            Как действа НЕОРЕНАЛ® SR и за кого е предназначен?

 

Екстрактът от брезови листа доказано притежава редица свойства, които подпомагат функционирането и здравето на бъбреците и пикочните пътища. Подпомага естественото образуване на урина и извеждането на отпадни метаболитни продукти с акта на уринирането. Поддържа осмотичното налягане на урината в oптимални физиологични стойности.

Vivache® се състои от специално създадена комбинация на екстракти от Херниария (Herniaria glabra), Калина (Viburnum opulus)  и Американска червена боровинка (Vaccinum macrocarpon). Съставките в комбинацията взаимно усилват и допълват благоприятното си действие върху бъбреците и пикочните пътища. Подпомагат физиологичния процес на образуване на урина, акта на уриниране и благоприятстват за поддържането на пикочните пътища в естествената им физиологична чистота. Поддържат нормалния тонус на гладката мускулатура в отделителната система.

Урсоловата киселина поддържа нормалната физиологична стерилна среда на бъбречните легенчета и уретери, неутрализира свободните радикали и подкрепя нормалната функция на бъбреците.

Неоренал® SR може да се прилага успоредно с антибиотично лечение.

 

  IV.            Как се приема неоренал® SR?

В случай че Вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте Неоренал® SR 2 пъти по 1 таблетка на ден.

 

     V.            Кой не трябва да приема неоренал® SR?

Не приемайте Неоренал® SR, ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на продукта. При признаци на алергична реакция прекратете приема на продукта.

Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

  VI.            Какви са страничните ефекти на неоренал® SR?

Досега не са известни странични ефекти на продукта и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно употребаза продължителен период от време. Неоренал® SR може да се прилага по време на бременност и кърмене, както и при хора с диабет.

 

VII.            Съхранение

Съхранявайте Неоренал® SR в оригиналната му опаковка при температура до 25°С, на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина и недостъпно за малки деца.

Не използвайте продукта след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0