Назад
Най-продавани
-7%
Специална цена

В наличност

CETEBE ZINK + VITAMIN D x 60 caps

Код:

19886

Марка:

CETEBE

Производител:

STADA

27.49 лв
Стара цена: 29.59
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

CETEBE ZINK + VITAMIN D x 60 caps

ЦЕТЕБЕ ТРОЙНА ЗАЩИТА капсули * 60

Витамин С, витамин D и цинк - тройна защита за имунната система.

Избирайки Cetebe* Тройна Защита, Вие се спирате на продукт, съдържащ специално разработена комбинация от витамини и микроелементи, осигуряваща подкрепа на имунната система, както и на други важни функции на организма.
Вашият организъм не е способен самостоятелно да произвежда витамин С и цинк, затова трябва да бъде осигурен прием на достатъчно количество от двете вещества. За разлика от тях, витамин D се произвежда от кожата, при излагане на слънчева светлина. Той играе важна роля в организма и често е наричан „витаминът на слънчевата светлина".
През есенно-зимните сезони и в случай, че рядко се излагате на слънчева светлина, Вие трябва да приемате достатъчно количество витамин D.

Какво е значението на витамин С, витамин D и цинк за имунната система?

Човешкият организъм непрекъснато е в контакт с патогени от различен произход. Вашата имунна система (т.е. защитната система на организма) ги разпознава и се бори с тях и поради това е способна да осигури ефективна защита срещу редица патогени. Тъй като съдържа витамин С, витамин D и цинк, Cetebe* Тройна Защита осигурява важни витамини и микроелементи, които допринасят за нормалното функциониране на имунната система и следователно подкрепят защитните сили на Вашия организъм по различен начин:

Витамин С е важен за имунната система и, наред с другите си функции, подпомага защитата на организма. Той се съдържа във високи концентрации в белите кръвни клетки, които се борят срещу вирусите и бактериите, навлезли в човешкия организъм. В допълнение витамин С може да неутрализира така наречените „свободни радикали", които е възможно да присъстват при възпалителни реакции в човешкия организъм.

Витамин D участва в процеси, свързани както с вродения, така и на придобития имунитет. При вродения имунитет той стимулира производството на специфични вещества, оказващи въздействие срещу възпроизводството на патогени. Освен това той е важен за активирането на латентните имунни клетки и тяхната трансформация в „клетки-убийци", които се борят с инфекцията.

Цинкът играе основна роля при процесите, свързани с придобития имунитет и е важен за производството на специфични клетки, така наречените „естествени клетки-убийци".
Те се насочват срещу инфектираните или трансформирани клетки и ги унищожават. Ето защо трите вещества в Cetebe9 Тройна Защита действат по различни механизми за осигуряване на правилното функциониране на имунната система.

Какви допълнителни функции имат витамин С, витамин D и цинкът в човешкия организъм?
Освен въздействието върху имунната система, трите вещества, съдържащи се в Cetebe* Тройна Защита, витамин С, витамин D и цинк, играят различни други роли в човешкия организъм.  

Как витамин С, витамин D и цинкът се абсорбират и съхраняват от човешкия организъм?

Способността на организма да абсорбира и съхранява витамин С е ограничена. Ето защо е разумно на организма да се осигуряват по-малки количества витамин С през деня.
Витамин С, съдържащ се в Cetebe8 Тройна Защита, е поставен в бавно разтваряща се обвивка.
Това позволява забавено освобождаване и непрекъснато осигуряване на витамин С в рамките на няколко часа, така че организмът да може ефективно да го абсорбира.
Cetebe6 Тройна Защита съдържа витамин D под формата на мощен витамин D3. Витамин D3e единственият вариант на витамин D, който човешкият организъм може да произвежда самостоятелно с помощта на слънчевата светлина. Освен това организмът може да го използва по-ефективно в сравнение с например витамин D2, което води до по-добра способност за съхранение. Цинкът в Cetebe® Тройна Защита е под формата на цинков глюконат. Това съединение може да бъде абсорбирано добре от организма, при това по-добре от много други съединения на цинка.
Тъй като способността на тялото да съхранява цинк е сравнително ниска, трябва да се осигури редовен прием на микроелемента.

Кои групи хора трябва да следят с повишено внимание дали си набавят достатъчно количество витамин С, витамин D и цинк? Разбира се всеки от нас трябва да си набавя достатъчно количество витамин С, витамин D и цинк всеки ден, тъй като небалансираният и нездравословен хранителен режим или нередовното хранене могат да доведат до недостиг на важни за организма вещества. В допълнение, рядкото излагане на слънчева светлина, например когато дните станат по-кратки, може да доведе до необходимостта да се приемат по-големи количества витамин D.
Съществуват някои групи хора, които трябва да следят с повишено внимание дали приемат достатъчни количества витамин С, витамин D и цинк:

Витамин С: бременни жени/кърмещи майки, лица в старческа възраст, лица, при които има големи физически натоварвания, спортисти, диабетици, пушачи;

Витамин D: лица, които рядко се излагат на слънчева светлина;

Цинк: бременни жени;

Cetebe* Тройна Защита засилва имунната система в точните моменти:

Някои научни факти:

Когато има епидемия от настинка или грип, респираторните инфекции са много по-чести. Проучвания показват, че редовния прием на витамин С, намалява продължителността на настинките.

Налице са статистически данни, които доказват взаимовръзка между психологически стрес и склонността към инфекция на горните дихателни пътища.

Витамин С и цинк допринасят за нормалното функциониране на мозъка. Те допринасят за нормалната умствена дейност, концентрацията, при учене, както и повишават устойчивостта при стрес. Достатъчното количество витамини, минерали и микроелементи е важно за оптималното функциониране на имунната система и на други процеси в човешкия организъм. Една капсула от хранителната добавка Cetebe8 Тройна Защита осигурява достатъчно витамин С, витамин D и цинк за набавяне на препоръчителните дневни количества.

 
В една капсула     В една капсула      % от препоръчителния дневен прием за една капсула*

Витамин С     300 mg     375
Витамин D     10 mg     200
Цинк     10 mg     100

* съгласно Наредбата относно информацията за храните

Препоръчителен прием:

За допълване на хранителния режим приемайте една капсула дневно, заедно с достатъчно течности. Да не се надвишава препоръчителната дневна доза. Cetebe8 Тройна Защита не трябва да се приема заедно с други хранителни добавки, съдържащи цинк. Хранителните добавки не заместват разнообразния и балансиран хранителен режим и здравословния начин на живот.

Cetebe8 Тройна Защита може да се предлага, в опаковки от 30,60 и 120 капсули. Капсулите съдържат горепосочените количества витамин С, витамин D и цинк.

Съставки: Аскорбинова киселина, микрокристална целулоза като пълнител, желатин, цинков глюконат, обвивка от шеллак, талк, стеаринова киселина, захароза, хидрогенирани растителни мазнини (мазнини от кокос и палмова ядка), царевично нишесте, рибофлавинов оцветител, тартарова киселина като регулатор на киселинността, витамин D3.

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Свръзани продукти

-10%
-10%
Стара цена: 11.99 лв
10.79 лв
CETEBE 500mg x 30 caps
Най-продавани
-7%
Специална цена
-7%
Стара цена: 29.59 лв
27.49 лв
CETEBE ZINK + VITAMIN D x 60 caps