Назад
Най-продавани

В наличност

TOP FOLATE 400mg x 60 tabl

Код:

26866

Марка:

VIVAFARMA

Производител:

PLANTAPOL SPAIN

21.09 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

TOP FOLATE 400mg x 60 tabl

ТОП ФОЛАТ капсули 0.400 мг * 30

Описание на продукта:
Фолатът участва в синтеза на невротрансмитери и в критични ензимни реакции в целия организъм. Премахвайки излишния хомоцистеин, той влияе изключително благотворно върху здравето на сърдечно-съдовата система и функциите на нервната система. За приема на фолиева киселина по време на бременност е доказано, че намалява риска от вродени дефекти.

Изследванията сочат, че при голяма част от хората генетичният дефицит на ензими пречи за превръщането на фолиева киселина в 5-MTHF, поради което много от тях остават с ниски нива на фолат в кръвта (и по-високи от желаните нива на хомоцистеин).

5-MTHF Quatrefolic вече не се счита за лекарство и се предлага като хранителна добавка. Има доказателства, че 5-MTHF Quatrefolic рязко повишава концентрацията на фолат в червените кръвни клетки в сравнение с добавките с фолиева киселина. Този биоактивен фолат притежава до седем пъти по-голяма бионаличност от фолиевата киселина. Това е особено важно за хора, които имат генетичен дефицит на метаболизиращи фолиевата киселина ензими, тъй като не е необходимо той да бъде превръщан, за да стане метаболитно активен.

(6S) -5-метилтетрахидрофолат или (6S) -5-MTHF е най-биологично активната форма на витамин В9 достъпна на пазара днес. Освен генетичните дефекти, трансформацията на фолиева киселина в активната форма на фолат може да бъде компрометирана и от физиологичен стрес, както и от неподходящ начин на живот.

Най-доброто решение е да се приема директно биоактивният фолат 5-MTHF Quatrefolic.

За разлика от фолиевата киселина, 5-MTHF като Quatrefolic може да преминава през кръвно-мозъчната бариера. Това е особено важно за хора с когнитивни затруднения, за да се засили синтеза на ацетилхолин в мозъка - невротрансмитер, свързан с паметта. Проучвания сочат, също така, че ефективността на 5-MTHF Quatrefolic може да бъде повишена допълнително чрез прием на добавки с метилкобаламин (активната форма на витамин В12), витамин В6 и рибофлавин.

Здравословни диети с адекватен прием на 5-MTHF Quatrefolic могат да намалят риска от раждането на дете с гръбначно-мозъчни дефекти. Научните изследвания през последните години доказват предимствата на редуцираната форма на фолата пред фолиевата киселина. Употребата на редуцирани форми на фолата (редуциран и метилиран) е наложителна при хора, които не могат да асимилират и метаболизират фолиевата киселина от храната и от хранителните добавки.

Проблем при редуцираните и метилирани фолати е, че имат ограничена стабилност. Поради това е необходимо да се съхраняват в условия на ниска температура, за да се избегне формирането на нежелани съединения, поради високата активност на молекулите. Вторият проблем е тяхната намалена бионаличност вследствие на слабата разтворимост.

Quatrefolic е най-новото четвърто поколение фолатен дериват, състоящ се от (6S)-5-метилтетрахидрофолат и глюкозаминова сол. Тази форма позволява преодоляване на проблемите, свързани с приложението на съществуващата калциева сол на фолата - стабилност, слаба разтворимост и бионаличност. Четири ключови фактора от критично значение правят Quatrefolic изключително успешен продукт. Те са: бионаличност, безопасност, стабилност и мултифункционалност на формулата.

С разработването на Quatrefolic Гнозис въвежда непозната концепция в сферата на фолатните съединения: създаването на фолатна форма, която е едновременно активна, стабилна, силно разтворима и с висока бионаличност. Това е нещо непостигнато досега с фолиевата киселина и с другите деривати на метилфолата.

Предназначение: ТОП ФОЛАТ съдържа четвърто поколение фолат, патентован под името Quatrefolic. Quatrefolic не изисква метаболизиране. Той е идентичен с био активната форма на фолиевата киселина в организма. Представлява чиста, стабилна глюкозаминова сол на Метилтетрахидрофолиевата киселина. (6S)-5-Метилтетрахидрофолат (МТХФ) е от фундаментално значение за метаболитните процеси в организма.

Вид на капсулата: целулоза от растителен произход, подходяща за вегетарианци.

Препоръчителна дневна доза: по 1 капсула на ден или според препоръките на Вашия лекар.

Препоръчително време за прием: между храненията.

Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема продължително време.
Състав на 1 капсула:     Съдържание в 1 капсула      препоръч.ежедн. доза
0,400 g под формата на (6S)-5-Метилтетрахидрофолат (МТХФ)     0,400  μg      100%
0,800 g (6S)-5-Метилтетрахидрофолат, глюкозаминова сол  вегетариански източник/

Съставки: Силициев диоксид, магнезиев стеарат /растителен произход/, растителна целулоза.

Продукт, подходящ за вегани и вегетарианци.

Противопоказания: не са известни.

Съхранение: на сухо и хладно място. Не използвайте след изтичане на срока на годност!

Предупреждение: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Хранителна добавка.

Опаковка: 30 капсули.

Производител: Plantapol S.L., Испания.

Вносител: "ВИВАФАРМА САЛЮШЪНС" ООД, България

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Друго от същата категория