Назад
Най-продавани

В наличност

VITAFOLATE B-complex х 30

Код:

31609

Марка:

VIVAFARMA

Производител:

PLANTAPOL SPAIN

17.59 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

VITAFOLATE B-complex х 30

VITAFOLATE – Quatrefolic (4-то поколение фолат) + Б комплекс

8 витамина - 8 ключови предимства

VITAFOLATE е внимателно балансирана формула с минимален мирис на витамин Б.

Вид на капсулата:

Целулоза от растителен произход, подходяща за вегетарианци.

 

Какво представлява „Витафолат” и за какво се използва.


„Витафолат” съдържа (6S)-5-Метилтетрахидрофолат (МТХФ), патентован под името Quatrefolic® ,обогатен с витамин Б-комплекс.

Quatrefolic® не изисква метаболизиране, защото е идентичен към биоактивната формула на фолиевата киселина в организма. Той представлява чиста и стабилна глюкозаминова сол на Метилтетрахидрофолиевата киселина. (6S)-5-Метилтетрахидрофолат (МТХФ) е от фундаментално значение в метаболитните процеси на организма.

  • Този биоактивен фолат притежава до седем пъти по-голяма бионаличност от фолиевата киселина, което е особено важно при хора, които имат генетичен дефицит на метаболизиращи фолиевата киселина ензими, тъй като не е необходимо той да бъде превръщан, за да стане метаболитно активен.
  • Освен генетичните дефекти, трансформацията на фолиева киселина в активната форма на фолат може да бъде компрометирана от физиологичен стрес, както и от неподходящ начин на живот.
  • За разлика от фолиевата киселина, 5-MTHF като Quatrefolic® може да преминава през кръвно-мозъчната бариера, което е особено важно за хора с когнитивни нарушения, за да засили синтеза на ацетилхолин в мозъка - невротрансмитер, свързан с паметта.
  • Здравословни диети с адекватен прием на 5-MTHF Quatrefolic® могат да намалят риска от раждането на дете с гръбначно-мозъчни дефекти. Научните изследвания през последните години доказват предимствата на редуцираната форма на фолата пред фолиевата киселина. Употребата на редуцирани форми на фолата (редуциран и метилиран) е наложителна при хората, които не могат да асимилират и метаболизират фолиевата киселина от храната и от хранителните добавки.

 

Витамин Б1 (Тиамин мононитрат) - Най-предпочитаната форма на Витамин Б1. Cтабилна и с много добра усвояемост. Витамин Б1 е необходим за растежа на клетките, за въглехидратния и мастния метаболизъм и производството на енергия. Действа като антиоксидант и участва в синтеза на миелин.

 

Витамин Б2 (Рибофлавин-5-фосфат) - Биоактивна, тъканна, готова форма на рибофлавин. Участва в образуването на еритроцитите, усвояването на енергията от белтъчините и въглехидратите, участва в имунната защита на oрганизма. Необходим е за здрави нервни клетки, кожа и лигавици.

 

Витамин Б3 (Ниацинамид) Не предизвиква зачервяване на лицето (за разлика от ниацина). Важен за здрава сърдечно-съдова система и правилен метаболизъм, особено за поддържане на нормални холестеролови нива, на добра памет и концентрация. Растежен фактор е и е необходим за производство на енергия в клетките чрез участие в ацетилирането и окисляването.

 

Витамин Б5 (Калциев D-пантотенат) По-стабилен от пантотеновата киселина и поради тази причина е и по-ефективната и предпочитана форма на Витамин Б5. Растежен фактор е и е необходим за производство на енергия в клетките чрез участие в ацетилирането и окисляването. Има ключова роля в липолизата и в обмяната на въглехидрати, синтеза на невротрансмитери (серотонин, ацетилхолин,допамин), стероидни хормони и хемоглобин.

 

Витамин Б6 (Пиридоксал 5-фосфат (Р-5-Р)) - Най-иновативната коензимна форма на витамин Б6. Не е необходимо преобразуване в черния дроб – това осигурява по-висока бионаличност, както и елиминира евентуални проблеми при метаболизирането му. Стимулира правилната асимилация на мазнини и белтъчини. Важен е и за червените кръвни клетки, тъй като участва в образуването на прекурсорите на глутатиона – един от най-важните антиоксиданти в тялото. Спомага за облекчаване на симптомите на ПМС. Полезен е за зрителната система.

 

Витамин Б7 (D-биотин) - Естествено срещащата се, биологично активна форма на витамин Б7. Участва в синтеза на аминокиселини и мастни киселини, както и в глюконеогенезата. Биотин е важен фактор в репарацията на ДНК-молекулите, има значение за инсулиновия метаболизъм и за имунния отговор при възпаление.

 

Витамин Б9 (Quatrefolic®) - Участва като коензим в синтеза на голям брой аминокиселини и нуклеотиди, като последните от своя страна стоят в основата на изграждането на ДНК и РНК. Също така е необходим за образуването на невротрансмитери и за изчерпването на вредния хомоцистеин.

 

Витамин Б12 (Метилкобаламин) - По-добре абсорбиран, складиран и използван в сравнение с другите форми на Б12. Метилкобаламинът и ниацинамидът поддържат сърдечно-съдовата и нервната система. Необходим за синтеза на еритроцити, за правилното функциониране на нервната система, за синтез на ДНК и др. Витамин Б12 може да се набави само при прием на животинска храна.


Препоръчителна дневна доза:

По 1 капсула „Витафолат” на ден или според препоръките на Вашия лекар.

Препоръчително време за прием:

Между храненията.

Продължителност на приема:

За оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема продължително време.
Странични ефекти и противопоказания: До сега не са известни странични ефекти от употребата на „Витафолат”.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0