EUCERIN AQUAPHOR защитаващ мехлем за увредена кожа 220ml

Код: 32164
Марка: EUCERIN Производител: Beiersdorf
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

Aquaphor мехлем за много суха, напукана кожа

 

 

Кожата работи усилено, за да защити тялото ни, но в резултат на това понякога може да стане много суха, напукана и раздразнена. Тя спешно се нуждае от грижи.

Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа осигурява на сухата до много суха, напукана и раздразнена кожа, SOS грижата, от която се нуждае. Безводният мехлем образува нежна полуоклузивна защитна бариера върху кожата, която подпомага естествения пренос на водни пари и кислород към и от кожата, като позволява на кожата да „диша“ и да укрепи естествената си бариерна функция. Мехлемът е обогатен с Глицерин и Пантенол.  Глицеринът е ефективен овлажнител, който привлича водата и помага тя да се задържи в кожата. Той действа заедно с Пантенола, който спомага за ускоряване на регенерирането и възстановяването на кожата, като същевременно я овлажнява.

Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа е без аромати и консерванти и е клинично и дерматологично доказано, че възстановява много суха, напукана или раздразнена кожа.

Успокояващият, прозрачен мехлем е лесен за нанасяне и се втрива нежно в проблемни зони като кожата по коленете и лактите, напуканите кокалчета на ръцете, кожичките и напуканите пети. Съдържащ само няколко съставки, той се понася добре от чувствителната кожа и е подходящ за употреба при бебета и деца, както и при леки изгаряния и след повърхностни дерматологични процедури като лазерна терапия и химически пилинг1. Кожата е регенерирана, защитена и възстановена.

  1. 1Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа трябва да се използва само върху реепителизирана кожа (т.е. след като се е образувала нова тъкан), а не върху отворени, мокри или кървящи рани.  Посъветвайте се с вашия дерматолог колко дълго трябва да изчакате след лечението, преди да използвате продукта.

 

Клинични и дерматологични проучвания

Клиничните и дерматологични проучвания доказват много добра ефикасност и поносимост от извънредно суха, напукана или чувствителна кожа.

 

 

ОСНОВНИ ИЗВОДИ

 

Клиничните и дерматологични проучвания върху Eucerin Aquaphor доказват неговата ефективност (както върху цялото тяло, така и върху определени части от тялото) и поносимостта на кожата към него (както цялостно, така и по отношение на това, че е некомедоногенен).

Цялостна ефективност 10-дневно клинично изпитване с извадка от 25 души на възраст между 18 и 50 години показа, че Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа значително съкращава времето, необходимо на кожата да се регенерира. Ефективност при лечение на суха, груба и напукана кожа на ръцете.

В следващо 7-дневно клинично проучване, извадка от 17 души редовно нанася Eucerin Aquaphor върху едната си ръка, като оставя другата ръка без третиране. Изследването измери клинично резултатите с помощта на корнеометър (научен инструмент, използван за измерване на хидратацията на кожата), и събра информация чрез обратна връзка с респондентите. Резултатите показаха, че:

  • мехлемът осигурява статистически значимо и забележимо подобрение на състоянието на сухата кожа на ръцете през нощта.
  • с редовно използване за седем дни състоянието на кожата продължава да се подобрява

Цялостна поносимост Проучване за поносимост сред извадка от 202 души на възраст между 17 и 65 години не показа алергични реакции при употребата на продукта и демонстрира отлична поносимост към него. Некомедоногенен В по-нататъшен тест, извадка от 27 души на възраст между 19 и 55 години използва продукта поне веднъж дневно в продължение на четири седмици. Дерматолозите, които анализираха резултатите, заключиха, че мехлемът не е комедоногенен.

 

 

Начин на употреба

 

  • Нанасяйте толкова често, колкото е необходимо върху засегнатите участъци.
  • Количество от продукта на върха на пръста обикновено е достатъчно за всяка ръка. Същото количество е достатъчно за лицето и врата на бебето.
  • Втривайте с масажни движения в кожата си с върховете на пръстите. Мехлемът се затопля и се разнася лесно по кожата.
  • Не нанасяйте върху отворени, кървящи или мокри рани. Изчакайте, докато кожата се реепителизира, преди да използвате продукта.
Марка:
EUCERIN
Производител:
Beiersdorf

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна