VICKS COLD BLOCK nasal spray 15ml

Код: 34494
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

Как се развива вирусната настинка?
Вирусите на настинката първоначално се прикрепват към клетките в задната част на носа с помощта на повърхностни рецептори и по този начин проникват в тях. След това започват да се размножават, задействайки имунните функции на организма. Това е моментът, в който се чувстват първите симптоми на неразположение (кихане, дразнене в гърлото и др.). По-нататък вирусите продължават да се развиват и размножават, а инфекцията преминава в настинка с изявени клинични симптоми.

Викс Колд Блок е идеалното решение в тези случаи!
Използван в рамките на първите 48 часа след заразяването с вируса на инфекцията, действа бързо в задната част на носа, точно на мястото на прикрепване и развитие. Има троен ефект - улавя, неутрализира и помага за отстраняване на патогените по естествен път.

Доказано клинично!
Използван през първите 48 часа от вирусната настинка, медицинското изделие ефективно стопира нейното развитие, така че да не се стигне до напълно изявена клинична картина. Също така, има потенциала да намали продължителността и тежестта на симптомите.

Съвети:
Препоръчва се употребата на Викс Колд Блок да започне възможно най-скоро след първите симптоми на настинка, преди пълното й развитие. Продуктът може да се използва дори когато има вероятност от заразяване с вирус. За постигане на най-добри резултати, употребата на спрея трябва да продължи до 2 дни след отшумяване на симптомите.

Състав: вода, хидроксипилметилцелулоза, янтарна киселина, динатриев сукцинат, РСА (пиролидонова карбоксилна киселина), фенетилов алкохол, цинков етилендиаминтетраацетат, цинков ацетат, полисорбат 80, аромат (ментол, камфор, евкалиптол), захарин натрий.

Начин на употреба и дозировка:

Възрастни и деца (от 12-годишна възраст): Прилагайте до 4 пъти дневно. Правете по 2-3 впръсквания във всяка ноздра с интервал между тях от поне 4 часа. Не използвайте повече от 4 пъти за едно денонощие.
Указания за употреба:

Махнете капачката преди употреба.
Използвайте изделието само според указанията. Поставете накрайника в ноздрата, така че да сочи към ухото, което е от същата страна на главата, без да я накланяте. Впръскайте 2-3 пъти с равномерно натискане на помпата, като избягвате дълбоко вдишване.
След употреба почистете накрайника и поставете защитната капачка.


Важно!
Продуктът не е подходящ за деца под 12 години.
При бременност и кърмене, направете консултация с лекар преди употреба на медицинското изделие.
Една опаковка е предназначена за използване само от един потребител. Поради хигиенни съображения, се препоръчва да не се отстъпва на друг човек.
Изделието е предвидено за приложение единствено в носа.
Спазвайте препоръчителната дозировка.
Преди употреба, обърнете внимание на съставките на изделието. Не го използвайте при чувствителност към някоя от тях.

Предупреждения:

Викс Колд Блок, както и други препарати за нос, може да раздразни лигавицата, което да доведе до кървене от носа. Това кървене е краткотрайно и леко. Ако такова се появи, продължи по-дълго време или вече е налице по време на настинката, не използвайте медицинското изделие.
Съхранение: В изправено положение, при температура до 25 ºС, без пряка слънчева светлина. Пазете далече от деца.

Опаковка: 15 мл.

Производител: Procter & Gamble Technical Centres Limited, Великобритания.

 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна