Назад

В наличност

TENZOFTALM за нормално очно налягане x 30 sach

Код:

48377

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

PLANTAPOL SPAIN

34.19 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

TENZOFTALM за нормално очно налягане x 30 sach

TENZOFTALM / ТЕНЗОФТАЛМ с палмитоилетаноламид за нормално очно налягане

 

Тензофталм е специална формула на базата на натуралното съединение палмитоилетаноламид (РЕА), която регулира активността на клетките на нервната и имунната система и физиологично допринася за поддържането на нормално очно налягане.

Палмитоилетаноламидът е естествено произвеждано от тялото ни вещество, открито преди повече от 50 години и привлякло вниманието на медицинската наука заради мощните си противовъзпалителни, антиоксидантни и клетъчнопротективни свойства.

Впоследствие е установена комплексната му роля в редица физиологични процеси, свързани с обмяната на веществата, имунната и неврална функция.  Днес в резултат от десетки научни изследвания е установено, че палмитоилетаноламидът спомага за:

·         Подобряване способността за оттичане на вътреочната течност.

·         Регулиране на очното налягане.

·         Намаляване на дискомфорта и напрежението в очите.

 

Състав (в 1 саше):

Palmitoylethanolamide (палмитоилетаноламид): 600 мг

 

Други съставки:

Сорбитол (подсладител). Без алергени и ГМО.

 

Препоръчителна дозировка и начин на употреба:

Приемайте по 1 (едно) саше Tenzoftalm на ден. Съдържанието на сашето се изсипва директно в устата.

 

Опаковка: 30 сашета, достатъчни за 30-дневен прием

 

Защо поддържането на нормално очно налягане е важно?
Нормалните стойности на вътреочното налягане варират от 10 до 22 mmHg, като при надхвърлянето на 22 mmHg се говори за „очна хипертензия“, „очна хипертония“ или „високо очно налягане“. Високото очно налягане е рисков фактор за развитие на глаукома, която е втората най-честа причина за слепота след катарактата.

Краткотрайни промени във вътреочното налягане могат да настъпят при прием на голямо количество течности за кратко време, вдигане на тежести, консумация на алкохол, кофеин, повръщане. Те обикновено не са опасни.

Трайно повишаване в очното налягане може да възникне поради редица причини, включително повишена секреция и/или нарушено оттичане на вътреочна течност.

Диагностицирането на този проблем става чрез изследването тонометрия, но някои симптоми могат да сигнализират за наличието му, например:

·         Болки в очите

·         Замъглено зрение

·         Поява на светли кръгове

·         Усещане за „мушички“ в зрителното поле

·         Главоболие

·         Зачервяване на очите

·         Отоци около очите

·         Сълзене

·         Чувствителност към светлина

·         Спазъм на очните мускули, причиняващ временно пълно или частично затваряне на клепача

Търсенето на нови и щадящи терапевтични подходи при високо очно налягане разкрива значителния потенциал на противовъзпалителното съединение палмитоилетаноламид (PEA), чиито нива са понижени в очните тъкани (цилиарното тяло) на пациенти с глаукома (Chen et al., 2005). От друга страна е установено, че приет допълнително, PEA има двустранен регулаторен ефект върху обема на вътреочната течност – намалява производството и стимулира оттичането ѝ (Lindner et al., 2023).

Едно от първите клинични изпитвания на веществото при пациенти с високо очно налягане и глаукома открива, че всекидневният прием на 600 мг PEA в продължение на 2 месеца води до  понижаване на вътреочното налягане с 16%. Този ефект е сравним с действието на някои от използваните понастоящем лекарства за очна хипертензия. Допълнителен позитив е, че не са регистрирани нежелани реакции в резултат от приема на PEA в рамките на изпитването (Gagliano et al., 2011).

При 40 никога нелекувани пациенти с очна хипертония 3-месечният всекидневен прием на 600 мг палмитоилетаноламид подобрява функцията на кръвоносните съдове и понижава очното налягане. Проследяването на пациентите след края на проучването показва, че положителният ефект продължава по-дълго от периода на приема, а нежелани събития отсъстват (Strobbe, Cellini & Campos, 2013).

Подобни са находките и при по-дългосрочен прием на палмитоилетаноламид. Costagliola и колектив откриват, че приложението на 600 мг PEA в продължение на 6 месеца значимо намалява вътреочното налягане и освен това подобрява индексите на зрителното поле при пациенти с нормална тензионна глаукома. В рамките на проучването не са регистрирани нито очни, нито системни странични ефекти (Costagliola et al., 2014).

Установено е, че добавянето на PEA към текущата терапия на пациенти с първична глаукома с отворен ъгъл или глаукома с нормално вътреочно налягане за период от 4 месеца оказва допълнително намаляване на вътреочното налягане. Приемът на PEA допринася за намаляване увреждането на кръвоносните съдове и отслабване на възпалителния процес (Rossi et al., 2020).

Открито е, също така, че прием на PEA в рамките само на 15 дни преди двустранна лазерна иридотомия контролира възпалителния процес и предотвратява очакваното следоперативно покачване на вътреочното налягане (Pescosolido et al., 2011). Съществуват и сведения, че PEA потиска възпалението и предпазва очната тъкан при увеит (Impellizzeri et al., 2015).

 

Предупреждения: Тензофталм е хранителна добавка и не бива да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се приема по време на бременност, лактация и деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Лицата, приемащи лекарства, следва да консумират продукта само под лекарско наблюдение. Прекомерната консумация може да предизвика слабителен ефект заради съдържанието на сорбитол. Този продукт съдържа натурални съставки, поради което може да има вариация или промяна в цвета на съдържанието на сашето, което не бива да бъде повод за безпокойство.

Условия на съхранение: Да се съхранява на място недостъпно за малки деца. Да се съхранява на сухо място на стайна температура.

Производител: Plantapol, Poligono Industrial Los Royales altos C/G 14 50171 La puebla de Alfindén, Zaragoza, Spain

Дистрибутор: „Натурфарма България" ЕООД гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел: +35929633359

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0