Медицински изделия

Грижа за очите

Медицински изделия Грижа за очите
Нов
29.29 лв

BLEPHAGEL gel 30g


Най-продавани
31.89 лв

VITACREME B12 Vita Eye & Lip Balm 15ml


Грижата за очите е съществен аспект от доброто здраве и благополучие.

Освен четенето и телевизията, с напредването на технологиите и засиленото взиране в екрани на устройства, очите са подложените на голямо натоварване ежедневно.

За да предотвратим заболявания или усложнение, които могат да доведат до трайно увреждане на очите, е важно да имаме правилна грижа за тях, която включва редовни очни прегледи, защита от вредните UV лъчи, както и синята светлина от екраните на устройствата. Тази грижа може да включва и различни добавки и капки за очи при необходимост.

Грижа за очите с помощта на хранителни добавки и капки за очи

В онлайн аптека Subra може да откриете голямо разнообразие от хранителни добавки и капки за очи, които да ви помогнат в грижата за тях.

Капките за очи често се изписват, за да се облекчи сухотата в очите и симптомите, които я придружават, като сърбеж, парене, зачервяване и усещане за песъчинки в очите. Тази сухота може да се дължи на различни причини – дълги часове работа на компютър, сух въздух, алергии, климатични промени, козметика, лекарства и други.

Има различни видове капки за очи за лечение на различни очни състояния като сухота или алергии, включително изкуствени сълзи, овлажняващи капки за очи и такива за уморени очи.

Капките за очи Оксибио с 0,2% хиалуронова киселина имитират ефект на естествените сълзи, овлажняват и успокояват очите. Тези овлажняващи капки за очи са ефективни при синдром на сухото око, както и при дълго шофиране, самолетни полети, плуване в хлорирана вода и дълги часове работа на компютър.

Изкуствените сълзи могат да помогнат за облекчение и на сухота, предизвикана от алергия. Например Artelac Ectoin от Bausch+Lomb са подходящи при лечение и превенция на алергични симптоми на конюнктивит и раздразнени очи. Те бързо успокояват очите и водят до облекчение на симптоми като сухота и дразнене.

Хранителни добавки, които помагат в грижата за очите, най-често съдържат лутеин, черен бъз и черна боровинка, очанка (билка), както и комплекс от витамини и минерали.

Лутеинът е известен помощник в поддържане на здравето на очите. Той е антиоксидант, който се открива в много плодове и зеленчуци. Предпазва очите от увреждания, свързани най-вече с оксидативния стрес. В нашата гама продукти може да откриете Лутеин и антиоксиданти, както и комбинация от Лутеин, антиоксиданти, витамини и минерали.

Важно е да изберете правилния тип добавки и капки за очи за вашите специфични нужди и да следвате внимателно инструкциите на опаковките. Ако имате някакви притеснения относно здравето на очите си или използването на добавки и капки за очи, консултирайте се с очен специалист за персонализиран съвет.