11.03.2022

Благотворителна кампания за набиране на средства в помощ на 13-годишния Стиви стартира през месец марат в аптеки Subra в цялата страна. Във всички обекти от веригата са разположени кутии за парични дарения за лечението на момчето в чужбина.

Стивън Бориславов е млад футболист от школите на ЦСКА и Левски. Точно на 13 г. обаче е принуден да слезе от терена, за да се изправи пред най-трудното си изпитание – тежката диагноза Сарком на Юинг. Заболяването е вид рак, който засяга костите и меките тъкани. Свързан е с подувания и болки, треска и чести фрактури. Води до тежки усложнения, а терапията се осъществява само в чужбина.

Лечението включва химио- и радиотерапия, операция и трансплантация на стволови клетки, които ще бъдат извършени от клиника в Германия. За целта е необходима сума от над 400 000 Евро, които са непосилни за семейството на Стиви.

Благотворителни кампании за събиране на средствата вече са в ход в цялата страна. Настоящият футболен клуб на Стиви – ЦСКА, инициира благотворителен търг в негова подкрепа, а бившите му съотборници от Левски организираха благотворителен футболен турнир с всички младежки отбори в региона. Към инициативите се присъедини и кметство Драгичево, заедно с десетки детско-юношески футболни школи и организации в цялата страна. През март с подкрепа за благородната кауза се включва и верига аптеки Subra. 

Молим ви да подкрепите кампанията, за да върнем усмивката на едно 13-годишно момче и заедно да дадем шанс за живот и сбъдване на всички мечти на Стиви!

Банка ДСК, клон Перник
IBAN: BG51STSA93000028755501
BIC: STSABGSF
Титуляр: Стивън Валериев Бориславов

Кампанията във верига аптеки Subra ще е активна през целия месец март и в зависимост от набраните средства може да бъде удължена.