Назад

Не е в наличност

ARTESANIA AGRICOLA Miel de Romero Пчелен мед от Розмарин 500 g

Код:

45379

Производител:

Artesania Agricola, S.A,Испания


Последна продажна цена: 32.89 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

ARTESANIA AGRICOLA Miel de Romero Пчелен мед от Розмарин 500 g

Трудно може да бъде забравен вкусът и ароматът на меда от розмарин, особено този от Испания. Той е уникален, притежава характеристики, които го правят несравним. Със светлия си, почти прозрачен цвят и флорален аромат, не много интензивен,  леко плодов, с балансирана сладост, медът от розмарин не само ще ви омагьоса, но и спечели завинаги. Ще го запомните както с гурме изживяването, което ви предоставя, така и с многобройните си полезни качества за поддържане на добро здраве и дълголетие.
Ако желаете да се насладите на истински испански мед от розмарин, Miel de Romero / Пчелен мед от розмарин  от Artesania Agricola е вашият най-добър избор.

Защо мед от розмарин


Полезните си качества този мед дължи на билката розмарин, от която добит. Rosmarinus officinalis, наричан още морска роса от  латинската дума “ros”- роса и  “marinus”’ – море. Понякога и антос от древногръцки – цвете.

Още от дълбока древност, медът от розмарин е бил популярен, благодарение на многобройните си полезни характеристики. Розмаринът е смятан за свещен от египтяните, евреите, гърците и римляните. Последните го приемали като най-добрия и го свързвали със символ на любовта. Предпочитали го заради тонизиращите му свойства, срещу загуба на сила, неврит, като противовъзпалително и при настинка. През Средновековието е използван като средство за прогонване на злите духове и защита от чума.

В митовете розмаринът има репутация за подобряване на паметта и е използван като символ за спомен по време на военни възпоменания и погребения в Европа и Австралия. В „Хамлет“ на Шекспир Офелия казва: „Има розмарин, това е за спомен“.

Днес розмаринът се препоръчва при световъртеж и ниско кръвно налягане, стрес и нервно напрежение, общо изтощение и сексуална слабост. Отвара от листа стимулира работата на стомаха и червата, а настойките са ефективни при тромбофлебит, инфаркт на миокарда и други сърдечно-съдови заболявания.

 

Полезни качества нa Miel de Romero / Пчелен мед от розмарин


Медът от  розмарин притежава полезно действие  за храносмилателната и имунната система, има антибактериално, антиоксидантно и леко противовъзпалително действие, с дермопротективен ефект.

Естествено антибактериално действие
 

Медът от розмарин може да се похвали с леко антибактериално действие. Като ограничава растежа на бактериите  спомага за намаляване на броя им, медът може да допринесе за по-бързото заздравяване на рани и да насърчи по-бързото възстановяване след инфекции на дихателните пътища, като същевременно помага за редуциране на симптомите. Неговата киселинност и особено ниско съдържание на вода също оказват антибактериални ползи и спомагат за потискане на растежа на бактериите.

 

Ефективен  при симптоми на настинка и грип
Медът от розмарин е добър избор при обикновена настинка и дори грип, поради своето антибактериално, противовъзпалително и успокояващо действие. Приемът на супена лъжица суров мед помага за успокояване на дразненето при възпалено гърло и успокояване на кашлицата. Редуцира чувствително броя на бактериите, ако инфекцията се намира в гърлото.
 

 Подпомага доброто храносмилане, притежава пребиотични свойства
 

 Естествените захари в меда от розмарин го правят естествен пребиотик, което означава, че подхранва добрите бактерии в храносмилателния ни тракт. Здравата чревна флора означава добро храносмилане и по-добро стомашно-чревно здраве.

 

Балсам за стомаха
Твърди се, че консумацията на мед от розмарин на празен стомах помага за успокояване при  стомашно разстройство и на дразненето на стомашната лигавица при страдащите от гастрит. Смята се, че медът като цяло има стомашно-протективно действие, поради което се използва като естествено лечение на гастрит, язва или други храносмилателни разстройства.

 

Благоприятно действие върху здравето на черния дроб
 

Спомага за регулиране на производството на жлъчка. Това полезно действие не само подобрява здравето  на черния дроб, но и допринася за по-добро храносмилане.

 

Повишава енергийните нива
 

Тъй като е богат източник на естествени захари, медът от розмарин помага в борбата с умората. Енергизиращото му действие го прави добър и при хипогликемия (ниски нива на кръвната захар).

Източник на витамини и минерали с тонизиращо действие
 

Както всички видове мед, медът от розмарин съдържа известно  количество от някои витамини и минерали - витамин C, витамин В, калий, магнезий, фосфор, калций, желязо и цинк.

За здрава и красива кожа
Ефективен при  суха кожа, акне, чувствителна кожа и неравномерен тен. Известен като съставка за направата на натурална маска за неравномерен тен. Освен това, медът помага за отпушване на порите и има деликатно почистващо действие, премахвайки излишния себум, без да изсушава кожата, което го прави идеален за предотвратяване на акне и при проблеми с чувствителна кожа.

 

Мед от розмарин в кулинарията
 

Полезните свойства, в комбинация с деликатния му вкус, превръщат меда от розмарин в  предпочитана съставка на редица рецепти. Добавя се в салатни дресинги и сосове за зеленчуци. В съчетание с лимон и зехтин е чудесна марината  за направата на свинско, пилешко и миди. Гали небцето и като топинг на десерти и плодове. Добавен в чаша кафе и чай, придава на напитките пикатно ароматизиращ завършек.

 

Miel de Romero е натурален продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от природни източници.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0