Назад

Не е в наличност

FAMILLE MARY Miel de Thym Propolis Verte Пчелен мед от Дива Мащерка + Зелен прополис 200 g PAOT® 33+

Код:

45421

Марка:

FAMILLE MARY - FRANCE

Производител:

FAMILLE MARY - FRANCE


Последна продажна цена: 25.49 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

FAMILLE MARY Miel de Thym Propolis Verte Пчелен мед от Дива Мащерка + Зелен прополис 200 g PAOT® 33+

Miel de thym + propolis verte - Пчелен мед от дива мащерка + зелен прополис съчетава две активни съставки на кошера – мед и зелен прополис и се отличава с много висока степен на антиоксидантна сила (33+). Това е доказано от PAOT-Liquid® - патентована система за определяне на съдържанието на антиоксиданти, като сред тях голям интерес заслужават голямото семейство на полифенолите и флавоноидите, естествено съдържащи се в този мед. Те имат доказано действие срещу различни състояния, свързани с повишен оксидативен стрес, забавят стареенето на клетките и служат като превенция срещу развитието на сърдечно-съдови и други заболявания.


Miel de thym+ propolis verte (PAOT® 33+) се характеризира с тъмно кехлибарен цвят, мощен аромат, съчетан с вкус, напомнящ на прекрасната и дъхава мащерка – любимо средство срещу простуда, кашлица и болки в гърлото. Този мед е кремообразен и лесен за нанасяне върху хляб, както и чудесно подслажда любимия ни чай. 

Освен за предпазване от сезонни заболявания и укрепване на съпротивителните сили на организма, този уникален природен еликсир действа със силата на естествен антибиотик, благодарение на редкия зелен прополис. Истинска наслада за небцето, Miel de thym+ propolis verte (PAOT® 33+) ще ви зареди с енергия и младост, ще ви осигури отлично настроение, тонус и повишена работоспособност.

Основно действие на Miel de thym+ propolis verte (PAOT® 33+)
 

Осигурява силна антиоксидантна защита.
Предпазва от различни заболявания, свързани с повишен оксидативен стрес.
Има кардиопротективно действие.
Забавя стареенето.
Има изразено антибактериално, антисептично и фунгицидно действие. Така например е ефикасен срещу широко разпространената Candida, като блокира нейните биофилми в клетките. Потиска репликацията на херпес симплекс тип 1 (HSV-1), причиняващ основно орален и периорален херпес, на аденовирус тип 2 (чест причинител на остри респираторни заболявания) и на грипния вирус.
Помага при проблеми на дихателната система. Действа при инфекции на горните дихателни пътища (ринит, фарингит, тонзилит, ларингит и др.). Намалява риска от преминаване на възпалителния процес в долните отдели на дихателната система. Успокоява болките в гърлото, намалява дразнещата кашлица, има отхрачващ ефект, като в същото време успокоява честите спазми.
Подобрява храносмилането. Помага при повишено газообразуване, лениви черва, запек, гастрит, спазми, подувания и др.
Има антиулцеративно действие (помага срещу възпаления и язви по лигавиците).
Намалява нивата на възпаление и помага при инфекции, особено на пикочните пътища и бъбреците.
Стимулира метаболизма.
Регулира кръвното налягане.
Подобрява кръвообращението.
Подобрява усвояването на желязо.
Подобрява когнитивната функция и стимулира работата на мозъка.
Осигурява качествен сън и по-лесно заспиване.
Нормализира нивата на кръвната захар при диабет.
Помага при ревматизъм и ставни болки.
Подобрява състоянието на кожата.
Осигурява добър тонус и повече енергия.
Подобрява настроението.
Съдейства за по-бързо възстановяване след прекарано заболяване.
Подобрява състоянието на зъбите и венците.

Действие на основните съставки


Мед от мащерка
Медът от мащерка е не само силно ароматен, но и е един от най-полезните видове мед. Той има богат състав и активно действие срещу много заболявания, което се дължи основно на две антисептични и антибактериални съединения – тимол и карвакрол, които са смятани за предшественици на съвременните антибиотици. Освен това мащерката съдържа голямо количество витамин С и витамин В, които укрепват имунитета и действат успокояващо на нервната система. Манганът и калий нормализират кръвното налягане, докато омега-3 мастните киселини понижават холестерола.

Какви са ползите за здравето от меда от мащерка? Свойствата на този конкретен вид мед го правят подходящ при различни здравословни проблеми като хронична умора, акне или гастрит, но основното му действие се фокусира основно върху подобряване на храносмилателната и дихателната система.

Ето 8 причини, поради които медът от мащерка е полезен за вас:

Източник на мощни антиоксиданти
Колкото по-тъмен е медът, толкова по-голямо е съдържанието на антиоксиданти в него. Медът от мащерка съдържа добри количества флавоноиди и полифеноли, които се борят с оксидативния стрес и забавят стареенето.

Силно антибактериално действие.
Растението мащерка е богато на етерични масла, които са не само ароматизиращи съединения, но и впечатляващи антимикробни и противогъбични агенти. В допълнение към това медът от мащерка  съдържа важен естествен антибактериален агент, наречен водороден прекис, който до голяма степен е отговорен за намаляване на броя на бактериите и предотвратява разпространението им.

Други елементи, които обясняват антибактериалното действие на меда от мащерка, са неговото киселинно рН и ниското съдържание на влага. С това се обяснява и свойството на този пчелен продукт за намаляване на бактериалното натоварване и задържане на инфекцията. Мащерката оказва чудесна помощ при лечението на респираторни инфекции като настинка, грип, риносинузит, бронхит и техните симптоми, независимо дали става дума за възпалено гърло, безмилостна кашлица или липса на апетит. Също така ускорява времето за заздравяване на рани и дори намалява появата на акне поради силното си антибактериално действие.

Помага за облекчаване на кашлицата.
Медът има гъста консистенция и спазмолитично действие, което помага за успокояване на рефлекса на кашлицата. Освен това може да съдейства за премахване на храчките, когато се добави към топъл чай - комбинация, която му придава леки отхрачващи свойства. Добавянето на лимонов сок може да подсили този ефект.

Успокоява възпаленото гърло
Вискозитетната и лепкава консистенция на меда от мащерка му позволява да се придържа към лигавицата на гърлото, образувайки защитен слой, който съдейства на раздразнената тъкан да заздравее. Освен това неговото антибактериално действие допринася за намаляване на бактериалното натоварване, ако инфекцията се намира в гърлото.

Помага при гастрит
Медът от мащерка може да помогне при гастрит, като оказва успокояващо действие върху раздразнената стомашна лигавица. Смята се, че този ефект е резултат от антибактериалното действие на меда и естествената плътна консистенция, която може да окаже успокояващо и противовъзпалително действие. Препоръчително е да приемате една супена лъжица мед сутрин на празен стомах и да отложите яденето или пиенето на каквото и да било за поне час след това.

Богат източник на витамини и други хранителни вещества
С богато съдържание на естествени захари, витамини, минерали, аминокиселини и други елементи с хранителна стойност като цветен прашец или пчелен восък, медът от мащерка е много питателен и може да се счита за здравословно допълнение към диетата. Някои от хранителните вещества, открити в меда, са витамин С, калий, калций, натрий, магнезий, мед, желязо и цинк.

Енергизиращ ефект
Медът от мащерка е естествен тоник, който възстановява добрите енергийни нива, бори се с умората, помага за възстановяване на апетита и предотвратява хипогликемията.

Имуномодулиращи свойства
Както всички други сортове мед, медът от мащерка също съдържа цветен прашец, понякога в много големи количества (до 90%). Изследванията показват, че цветният прашец има имуномодулиращи свойства, подобрявайки реакцията на имунната система чрез увеличаване на броя на белите кръвни клетки. С други думи, яденето на мед има положителни последици за реакцията на нашата имунна система, при условие, разбира се, че не сме алергични.

Зелен прополис
Бразилският зелен прополис се отличава със съдържанието на уникалната фенолната киселина артепилин-С, чиито мощни антибактериални свойства са научно доказани. Той е считан за силен природен антибиотик и антиоксидант, а търсенето му в световен мащаб многократно надхвърля предлагането. Ето защо зеленият прополис е рядък и скъп пчелен продукт, който се произвежда само в определен район на Бразилия. Той дължи специфичния си цвят на хлорофила от пъпката на диворастящия храст Baccharis Dracunculifolia, подобен на розмарина и се произвежда от африканизирани медоносни пчели (Apis mellifera) - вид медоносни пчели с уникален метод за събиране на прополис. Установено е, че местните пчели използват тази изключителна смола за почистване на кошера и запечатване на пукнатини – своеобразна защита на пчелното семейство от вируси, гъбички, бактерии и други патогени. Затова и тези пчели се отличават с необикновен жизненост и са защитени от всякакви болести.

Зеленият прополис съдържа мембраните, цитоплазмата и ядрото на растителните клетки и тези растителни структури се отличават с повече водоразтворими вещества, в сравнение с обикновения прополис. Това прави бразилския зелен пчелен прополис по-лесно усвоим и по-ефективен.

Химичният състав на зеления прополис се отличава с високо съдържание на флавоноиди, терпеноиди с противовъзпалителни свойства, фенолни киселини (артепилин-С, кафеена киселина, р-кумарова киселина, ферулова киселина). Заради високите нива на фенолни съединения в състава си и уникалната фенолна киселина артепилин-С, зеленият прополис е определян като прополис от най-висок клас. Ето защо той е идеалното решение срещу всякакви външни агресори - вируси, гъбички и бактерии. Той предпазва и укрепва организма, особено в периодите с повишена заболеваемост, независимо дали става дума за болно гърло, инфекции на дихателните пътища, хигиената и здравето на устната кухина и венците, подобрява работата на сърцето, поддържа кръвната захар в норма, редуцира „лошия холестерол“, стимулира мозъка.

 

Френско качество и стриктен контрол на качеството
 

Miel de thym+ propolis verte (PAOT® 33+) - Пчелен мед от мащерка и зелен прополис съдържа 100-процента чист монофлорен мед от мащерка и зелен прополис от Бразилия, а качеството му е гарантирано от френските пчелари от Famille Mary®.

Famille Mary® са семейна компания с история от 1921 г., която започва с…дядовата мелница в сърцето на регион Анжу в долината на Лоара. С днешна дата фамилната памет е съхранена чрез медоносната къща Beau-Rivage, където Famille Mary произвежда и предлага богат избор на най-добрите чисти медове, прочути в цял свят, а качеството им е гарантирано със стриктен лабораторен анализ и контрол.

 
Съставки: Meд от дива мащерка (от Испания) 98%, акациев мед*

екстракт от хидроглицерин 2%, зелен прополис 0.3 %

Нето тегло: 200 g
 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0