Назад

Не е в наличност

RAKS Coconut sugar (Indonesia) Кокосова захар от Индонезия 300 g

Код:

45509

Марка:

RAKS- GREECE

Производител:

RAKS- GREECE


Последна продажна цена: 8.69 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

RAKS Coconut sugar (Indonesia) Кокосова захар от Индонезия 300 g

Все повече хора избират кокосовата захар като по-здравословна алтернатива на рафинираната бяла захар. Известна още като кокосова палмова захар, тя става все по-популярна в света на печивата, тъй като е заместител 1:1 на рафинираната захар.
По-добра ли е кокосовата захар от другите видове подсладители?
Кокосовата захар осигурява няколко потенциални ползи за здравето, но основната й функция е предимно на подсладител. Известно е, че рафинираната бяла захар и царевичният сироп с високо съдържание на фруктоза преминават през тежка обработка и следователно са лишени от основни хранителни вещества. Кокосовата захар, от друга страна, претърпява много малко обработка, така че е в състояние да запази някои от естествените си витамини, минерали и антиоксиданти. По-конкретно кокосовата захар съдържа следи от магнезий, калий, цинк, желязо и витамини от група В.

Предимства
Предотвратява хипогликемия
Тялото разчита на глюкозата за производство на енергия. Подобно на кафявата и тръстиковата захар, кокосовата захар може да помогне за повишаване на нивата на кръвната захар и да предотврати състояния като ниска кръвна захар или хипогликемия. Ако търсите естествен подсладител на растителна основа, който да поддържа нивата на кръвната ви захар и енергия високи, кокосовата захар е идеалният избор.

По-ниски шансове за скок на кръвната захар.
Кокосовата захар съдържа малко количество инулин - вид разтворими фибри, които могат да намалят вероятността от скокове на кръвната захар след хранене. Храните, съдържащи инулин, могат да бъдат здравословен избор за хора с диабет.

Счита се за устойчиво отглеждана
Кокосовата захар се счита за устойчиво отглеждана, тъй като кокосовата палма произвежда 50-75% повече захар на акър (1 акър в равен на малко повече от 4 дка), като същевременно използва само 20% от ресурсите.

Как се прави кокосовата захар?
Кокосовата захар идва от кокосови дървета, които растат в тропически и субтропични райони. Сокът на кокосовото дърво се събира от цветовете. Сокът се поставя в голям съд (уок), загрява се и пяната, която се образува в горната част на течността, се отстранява. Сокът в крайна сметка започва да променя цвета си от полупрозрачен до тъмнокафяв. Кокосовата захар се продава в много различни форми, но най-често се намира гранулирана точно като тръстикова захар.

Какъв е вкусът на кокосовата захар?
Изненадващо, кокосовата захар няма вкус на самия кокосов плод. Вкусът е по-близък до лек аромат на карамел. Кокосовата захар е със светлокафяв цвят и има подобна текстура на кафявата захар. Гранулираната консистенция и мекият вкус я правят лесен заместител на бялата захар в различни печива. Ако решите да печете с кокосова захар, ще откриете, че тя се топи и смесва по начин, подобен на тръстиковата захар.

Полезна ли е кокосовата захар за отслабване?
Кокосовата захар има гликемичен индекс 54, според базата данни за гликемичен индекс на университета в Сидни, докато на рафинираната трапезна захар е 65. Ако следвате кето диета, кокосовата захар не се счита за „кето-съвместима“ поради съдържанието на фруктоза и може да ви извади от кетоза.
Съставки: кокосова захар

Може да съдържа следи от: ядки, фъстъци, глутен, горчица, сусам, соя, яйца, мляко, сулфити.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0