Назад
Най-продавани
-15%

Не е в наличност

GALLMED Ox bile Natural Волска жлъчка х 30 caps

Код:

48244

Марка:

GALLMED

Производител:

GALLMED KFT - HUNGARY


Последна продажна цена: 17.16 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

GALLMED Ox bile Natural Волска жлъчка х 30 caps

Волска жлъчка – подкрепа за жлъчния мехур

Gallmet Natural (при застой на жлъчката и жлъчни камъни)

30 капсули

 

Продуктът на унгарската компания Gallmed съдържа лиофилизирана волска жлъчка, източник на жлъчни киселини, които подпомагат работата на жлъчния мехур, стимулират потока на жлъчния сок и оптимизират процесите на храносмилане.

 

Gallmet Natural осигурява подкрепа при широк спектър здравословни проблеми, свързани с нарушения в производството и потока на жлъчката:

·        жлъчни камъни;

·        възпаление на жлъчния мехур, черния дроб и панкреаса;

·        високи нива на холестерола;

·        чревни инфекции;

·        дискомфорт след хранене;

·        подуване на корема;

·        запек или диария и др.

 

Заболяванията на жлъчния мехур могат да бъдат наследствени, но по-често са резултат от нездравословния начин на живот и неговите последици: системен прием на алкохол и влошено състояние на черния дроб, цироза, консумация на тежки и мазни храни, наднормено тегло и затлъстяване. Gallmet Natural е от полза във всички тези случаи, дори без да е налице дисфункция на жлъчния мехур – продуктът може да се приема само с профилактична цел, като средство за намаляване на риска от усложнения.

Приложението на Gallmet Natural дава отлични резултати и при диагностицирани нарушения, свързани със затруднено оттичане на жлъчния сок към тънките черва:

·        запушени жлъчни пътища;

·        полипи на жлъчния мехур;

·        жлъчни камъни;

·        възпаление на жлъчния мехур (холецистит);

·        възпаление на жлъчните пътища (холангит).

 

Нарушеният жлъчен поток – проблем за цялостното здраве

Жлъчката е сложна, жизненоважна течност, която се произвежда в черния дроб. Транспортирането й до жлъчния мехур, където бива съхранявана, се осъществява през жлъчните пътища. След прием на храна, се освобождава в тънките черва, за да подпомага разграждането на мазнините и усвояването на мастноразтворимите витамини A, D, E и K. Компонентите на жлъчката биват жлъчни киселини и соли, фосфолипиди, холестерол, стероидни хормони, пигменти и аминокиселини, електролити, антитела и др.

Нередовното и недостатъчно отделяне на жлъчни киселини е рисков фактор за развитие на редица състояния, сред които и долу посочените.

 

·        Висок холестерол

Жлъчните киселини съдействат за елиминиране на ненужния и вреден холестерол. Ако черният дроб произвежда и отделя по-малко жлъчна киселина (причина за което е застоялия жлъчен сок), то смилането на мазнините ще бъде по-неефективно и абсорбираните мазнини ще предизвикат повишение в нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

·        Камъни в жлъчката

Благодарение на жлъчните киселини, холестеролът постоянно се разтваря в жлъчния мехур. При недостатъчно производство на жлъчна киселина, молекулата на холестерола се утаява и се образуват жлъчни камъни.

·        Ендотоксини в червата

Изпражненията представляват 75% вода, а останалите 25% са несмлени фибри и мъртви или живи бактерии. При унищожаване на бактериите в червата, се образуват ендотоксини (подобни на мазнини токсини). Жлъчните киселини разграждат натрупаните ендотоксинови макромолекули до единици с по-ниско молекулно тегло и неутрализират токсичността им.

·        Псориазис

Макар че псориазисът най-често се дължи на генетични причини, появата му може да е свързана и с инфекции, възпалителни процеси и метаболитни нарушения, до голяма степен дължащи се на ендотоксини в организма. При недостиг на жлъчка и неправилното й оттичане, ендотоксините не се неутрализират, предизвиквайки освобождаване на възпалителни цитокини и развитие на различни заболявания, включително люспест лишей (псориазис).

·        Чревни инфекции

Жлъчните киселини намаляват риска от чревни инфекции чрез стимулиране имунитета на чревната флора и образуване на имуноглобулин А (IgA) – първата линия на защита срещу болестотворните микроби.

·        Натрупване на токсични вещества като билирубин

Билирубинът е пигмент, образуващ се в процеса на разграждане на червените кръвни клетки. Той се изхвърля от организма с изпражненията, а за целта трябва да бъде транспортиран от черния дроб към червата посредством жлъчката. Следователно оптималното производство на жлъчен сок и безпроблемното му оттичане имат водеща роля за екскретиране на билирубина.

 

За да заместите липсващите жлъчни киселини, приемайте капсули Gallmet Natural преди основните хранения! Жлъчните киселини Gallmet Natural подобряват храносмилането, чернодробната функция и метаболитния профил, нормализират нивата на чернодробните ензими, съдействат за поддържане нормални нива на холестерола, подпомагат детоксикацията на тялото.

 

Може ли да приемате Gallmet Natural след хирургично отстраняване на жлъчния мехур?

След премахване на жлъчния мехур, тялото не е в състояние да съхранява жлъчката и тя непрекъснато изтича в дванадесетопръстника. В резултат, при по-голяма нужда от отделяне на жлъчен сок (например консумация на високомазнинни храни), мазнините не се емулгират и при достигането им до дебелото черво, чревната флора започва да ги разгражда. Това от своя страна води до повишено образуване на газове, подуване на корема, запек, диария. Gallmet Natural облекчава тези симптоми и връща стомашния дискомфорт.

Gallmet Natural може да се комбинира с ензими (папаин, бромелаин и др.), пробиотици, екстракти от глухарче и/или артишок, пречистени жлъчни соли като TUDCA.

Продуктът е тестван и потвърден от независимата международна лаборатория WESSLING като напълно безопасен. Не съдържа замърсители, токсични вещества, тежки метали. Не съдържа алергени (лактоза, глутен, казеин и др.).

Gallmet Natural

Волска жлъчка

Хранителна добавка, 30 капсули

 

Съставки:                   (в 1 капс.)     (в 2 капс.)    (дн.доза)   NRV*%

Жлъчни киселини       125 mg          250 mg        500 mg         **

Лиофилизирана волска жлъчка, микрокристална целулоза, капсула (хидроксипропил метил целулоза), колоиден силициев диоксид, гума гелан.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва по време на бременност, жлъчна криза или ако страдате от жълтеница. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта:  За възрастни над 18 г.: По 1-2 капсули 1-3 пъти дневно , преди основните хранения (сутрин, обед и вечер). Не приемайте повече от 4 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от малки деца и пряка слънчева светлина!

 Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: GALLMED, Унгария

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48

Тел:  0700 12 498

www.revita.bg;  www.gallmet.hu

Нето тегло: 12 g

*хранителни референтни стойности; ** не се следи

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0