Назад

В наличност

CATIDRAL PLUS x 12 sach

Код:

47728

Марка:

Производител:

PHARMA LINE

19.89 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

CATIDRAL PLUS x 12 sach

3 g диосмектит + електролити 12 сашета, съдържащи прах за
екстемпорална перорална суспензия
Медицинско изделие за еднократна употреба

СЪСТАВ
Едно саше с прах съдържа З g диосмектит, 0,263 g натриев хлорид, 0,0373 g калиев хлорид, О,162 g безводен трикалиев цитрат, 0,147 g тринатриев цитрат, 1,982g глюкоза (безводна). Помощни вещества: частично хидролизирана гума гуар, ванилин, захарин натрий, силициев диоксид, ароматизант с вкус на сметана, ароматизант с вкус на ванилия, оцветител: бета-каротен.

ОПИСАНИЕ НА ИЗДЕЛИЕТО И ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА
Катидрал плюс е медицинско изделие за еднократна употреба под формата на сашета с прах за екстемпорална перорална суспензия. Всяко саше трябва да се използва еднократно след отваряне. Съдържанието на едно саше трябва да се разтвори в 100ml вода. За да получите хомогенна суспензия, изсипете праха в чаша, добавете вода и разбъркайте бавно. Наличието на неразтворени бучки в суспензията не е признак за промяна в качеството на продукта. Препоръчва се Катидрал плюс да се приема между храненията.

ПОКАЗАНИЯ
Перорално лечение на остра и хронична диария и на болезнените симптоми, свързани със стомашно-чревни заболявания. За профилактика на диария, причинена от лъчелечение и химиотерапия.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗИРОВКА
През първите три дни:
Деца на възраст> 2 години: до 4 сашета дневно
Възрастни: до 6 сашета дневно.
След това продължете да приемате доза, наполовина на първоначалната, до пълно възстановяване от диарията.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЛЕЧЕНИЕТО
Катидрал плюс не трябва да се използва в продължение на повече от 5 последователни дни. Ако симптомите продължават, консултирайте се с лекар.

КАК ДЕЙСТВА КАТИДРАЛ ПЛЮС
Едно саше Катидрал плюс съдържа диосмектит и електролити. Диосмектит е вид естествена глина, характеризиращ се с кристална структура с много тънки припокриващи се слоеве, придаващи му висока абсорбираща способност, което позволява на диосмектит да поема течности в лумена на червата и така да сгъсти консистенцията на изпражненията и да забави изхождането. По този начин Катидрал плюс може също да намали риска от обезводняване поради диария и да подпомогне възстановяването на водно-солевия баланс, благодарение на балансираната доза електролити в продукта. Абсорбиращата способност на Катидрал плюс също така му позволява да взаимодейства с гликопротеините в лигавицата, покриваща стената на стомаха и дванадесетопръстника, променяйки техните физиологични характеристики, така че да образува защитен гел.

БЕЗОПАСНОСТ И НЕОБХОДИМИ ПРОВЕРКИ ПРЕДИ УПОТРЕБА
Посъветвайте се с Вашия лекар в случай, че приемате едновременно друго лечение. Съхранявайте Катидрал плюс на място, недостъпно за деца. Не използвайте Катидрал плюс, ако оригиналната опаковка е с нарушена цялост. Не използвайте Катидрал плюс след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
Голямата абсорбираща способност на диосмектит може да повлияе на стомашно-чревната абсорбция на някои перорално приемани лекарства. Следователно други перорално прилагани лекарства трябва да се приемат отделно от Катидрал плюс. Катидрал плюс не трябва да се приема от хора, страдащи от запек. Ако страдате от диабет или сте на определена диета, моля, имайте предвид, че Катидрал плюс съдържа захари. Ако приемате лекарства, консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете този продукт. Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този продукт по време на бременност или кърмене.
СРОК НА ГОДНОСТ И СЪХРАНЕНИЕ
Катидрал плюс не трябва да се използва след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Катидрал плюс трябва да се съхранява при стайна температура, като се избягва излагане на директна слънчева светлина, източници на топлина, влажност и контакт с вода. Този срок на годност важи за продукт, който е с ненарушена цялост и е съхраняван правилно.
БЕЗ ГЛУТЕН
ПРОИЗВОДИТЕЛ
Pharma Line S.r.l., Via Bertani 2- 20154 Милано, Италия Дистрибутор:
Орбико България ЕООД,
ул. Челопешко шосе 24, 1839 София
Телефон: +359 (2) 40 24 500
Email: info.bg@orblco.com

Едно саше с прах съдържа З g диосмектит, 0,263 g натриев хлорид, 0,0373 g калиев хлорид, О,162 g безводен трикалиев цитрат, О,147 g тринатриев цитрат, 1,982g глюкоза (безводна). Помощни вещества: частично хидролизирана гума ryap, ванилин, захарин натрий, силициев диоксид, ароматизант с вкус на сметана, ароматизант с вкус на ванилия, оцветител: бета-каротен

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0