Назад
Най-продавани

В наличност

CICATRIDINA маз при охлузвания и рани 60g

Код:

2899

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

FARMA-DERMA

27.69 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

CICATRIDINA маз при охлузвания и рани 60g

Cicatridina / Цикатридина маз е доказана за допълнително лечение при възстановителни процеси на повърхностни и дълбоки рани от всякакъв произход – охлузвания, разкъсни рани, изгаряния, хирургични рани, декубитални наранявания и язви. 

Цикатридина маз

Характеристики:

  • бързо действие
  • може да се използва с всички видове превръзки
  • напълно заздравява и защитава кожата
  • спомага за предотвратяване образуването на белези

 

Нараняванията са неизменна част от ежедневието ни. Често една обикновена рана ни създава неприятности и усложнения. Прилагането на продукти, съдържащи хиалуронова киселина (Цикатридина маз и Цикатридина спрей) веднага след нараняване, осигурява по-бързо, по-безболезнено и естетично оздравяване на засегнатата повърхност и предпазва от поява на инфекции. Когато раните са инфектирани, Цикатридина маз и Цикатридина спрей помагат за тяхното лечение.

Цикатридина маз е подходяща за прилагане при:

  • разкъсни рани, охлузвания и протърквания
  • напуквания, драскотини и ожулвания
  • слънчеви изгаряния и изгаряния при битови инциденти
  • възпаления, зачервявания и обриви
  • наранявания при козметични процедури – бръснене, пилинг интервенции, епилация, лазер и др.)
  • при хирургични рани – първично и вторично обработени (вкл. отворени рани)
  • декубитални рани и язви

Продуктът може да се използва и при деца.

 

Кога да предпочетем Цикатридина / Cicatridina под формата на маз?

Цикатридина маз е по-удобна форма при наличие на ранева повърхност върху малки повърхности – лице, ръце или неудобни за достигане повърхности, какъвто е гърбът. Цикатридина спрей в тези случаи е по-неудобен, защото се разпрашава и при използване върху лицето може да попадне в очите.

Препоръчително е ЦиKатридина маз да се използва при по-сериозни изгаряния от 2-ра степен. Тя осигурява повече влажност в сравнение с Цикатридина спрей, което е необходимо условие при лечение на по-тежките изгаряния.

Цикатридина маз може да се използва при всички видове атрофични рани (постфлебитна язва, язва от стаза, диабетна язва, варикозна язва, др.) Хлорхексидинът, който се съдържа в Цикатридина маз, притежава мощен антисептичен ефект, предотвратяващ инфектирането на раните – това от своя страна е необходимо условие за започване на оздравителния процес.

 

Състав: Вода, течен парафин, цетил-стеарил алкохол, масло от сладък бадем, полиоксиетилен (2) стеарил етер, полиоксиетилен (21) стеарил етер, глицерин, сорбитол 70%, силиконово масло, хлорхексидин диглюконат 20%, имидазолидинил урея, натриева сол на хиалуронова киселина, натриева сол на ЕДТА, ВНТ.

 

Ключови съставки:

  • Хиалуронова киселина – притежава уникалната способност да свързва водните молекули, активизира процеса на възстановяване, стимулира регенерацията на тъканите и ускорява зарастването на повърхностни и дълбоки рани. Потиска процеса на възпаление.
  • Бадемово масло – притежава противовъзпалително и обезболяващо действие. Възстановява еластичността на тъканите, стимулира епителизацията на кожата и лигавицата.
  • Хлорхексидин – ново поколение антисептик с доказан в клиничната практика антибактериален ефект, който осигурява максимална антибактериална активност.

 

Начин на употреба: внимателно почистете зоната, която ще бъде третирана преди всяка апликация. Нанесете върху засегнатата зона чрез нежни масажни движения. При необходимост защитете с марля. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете си преди и след употребата на медицинското изделие.

 

Противопоказания: при известна свръхчувствителност към компонентите. Използването на всички продукти за локална употреба, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да ви назначи подходяща терапия. Ако се появят нежелани ефекти, информирайте за това вашия лекар или фармацевт.

 

Опаковка: 60 г туба

 

Цикатридина маз и Цикатридина спрей са №1 продукти за бързо и естетично заздравяване на раневи повърхности и изгаряния на Фарма Дерма – Италия.

 

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE0373

 

Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com 

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0