Назад

В наличност

NATURPHARMA BONGEN за здрави стави 10ml x 30 amp

Код:

34266

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

NATURPHARMA GERM

86.79 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NATURPHARMA BONGEN за здрави стави 10ml x 30 amp

BONGEN / БОНГЕН е хранителна добавка под формата на ампули за пиене. Специално разработена формула, която спомага за образуването на колаген и допринася за нормалното функциониране на костите, ставите и хрущялите.

 

Полезна информация:

Остеоартритът е най-честото хронично заболяване на ставите и с напредването на възрастта става все по-вероятна неговата поява. Най-често са засегнати колянната става, тазобедрената става, малките стави на ръката, а също така врата и кръста. Съпроводен е с болка, скованост и затруднено движение, което води до значително влошаване на качеството на живот. За развитието на остеоартрита значение имат напредването на възрастта, генетични фактори, захарният диабет, затлъстяването, а също така и физическото свръхнатоварване. Всички те водят до развитието на слабо хронично възпаление, при което се стига до разрушаване на основните структури на междуклетъчното вещество в хрущяла (колаген тип II и протеогликани). В резултат на това хрущялът променя структурата си и може да бъде увреден дори и при нормално натоварване.

БОНГЕН съдържа 6 активни съставки, които взаимно се подпомагат в грижата за вашите стави:

Колаген тип II е основен градивен елемент на хрущялната тъкан. Колагеновата молекула е голяма и трудна за усвояване от организма. Ето защо тя се подлага на хидролиза, при която се получават малки пептиди, които се усвояват от организма и притежават биологична активност. Приеман през устата, хидролизираният колаген тип II балансира имунната система и води до намаляване на възпалението, което се изразява в намаляване на подуването и болката в ставите и подобряване на подвижността.

Хиалуроновата киселина е важен структурен компонент на ставния хрущял. Тя поглъща вода и е отговорна за гъвкавостта и еластичността на хрущялите и за тяхната устойчивост на натиск, удар и движение.

Витамин С, заедно с хидролизирания колаген тип II, стимулират синтеза на собствен колаген и хиалуронова киселина от клетките в ставите и така възстановява увредените стави.

Витамин В3, известен още като ниацин или никотинова киселина, е ключов витамин за човешкото здраве, който участва в метаболизма на въглехидратите, белтъчините и мазнините и помага за възстановяване на увредената ДНК.

Витамин D3 играе важна роля при калциевия, фосфатния и костния метаболизъм. Сред населението на България от всички възрастови групи е установен значителен дефицит на Витамин D3, който увеличава 3 пъти риска от развитие на остеоартрит и ускорява прогресията му.

Силицият (Si) e основен елемент, поддържащ нормалната функция на съединителната тъкан на ставите. Установено е, че дори приемът на витамин D3 да е достатъчен, при липса на силиций се отчита понижена калцификация на костите и намален синтез на колаген и затова Si трябва да бъде набавян ежедневно.

 

Съставки в една ампула:

Хидролизиран Колаген тип II 

1000 мг

Витамин С

(L-аскорбинова киселина - антиоксидант)

500 мг

Хиалуронова киселина

50 мг

Витамин B3 (никотинамид) 

16 мг NE

Сух екстракт от бамбук

със съдържание на Силиций – Si 11,25 мг

15 мг

Vitamin D (холекалциферол)

10 мкг

Помощни вещества: вода, фруктоза, калиев сорбат (консервант), сукралоза (изкуствен подсладител), портокалов аромат.

 

Препоръчителна дневна доза: по 1 ампула Бонген дневно преди закуска

 

Само за пиене. Разклати преди употреба.

 

За дълготраен ефект е препоръчително да се провеждат курсове с Bongen два пъти в годината по 3 месеца.

 

Опаковка: 30 ампули за пиене по 10 мл

 

Световен патент на дизайна на ампулата, осигуряващ:

  • възможност да се пие съдържанието директно
  • лесен за отваряне контейнер
  • нечуплив и рециклируем материал

 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 12 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.

 

Производител: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0