Назад

В наличност

MATTISSON Berkensuiker Xylitol Ксилитол (брезова захар) x 400 g

Код:

48183

Марка:

MATTISSON

Производител:

MATTISSON HEALTHSTYLE, NEDERLAND

22.29 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

MATTISSON Berkensuiker Xylitol Ксилитол (брезова захар) x 400 g

Ксилитол (брезова захар) x 400 g

Какво представлява ксилитолът?

Ксилитолът, брезовата захар е естествен подсладител, който се извлича от кората на брезата. Mattisson ксилитол се извлича от европейска бреза и има около 70% от подслаждащата сила на обикновената захар. Ксилитолът има гликемичен индекс 7. Гликемичният индекс (GI) е цифрова скала, която показва колко бързо и колко високо определена храна може да повиши нашата кръвна глюкоза (кръвна захар). Колкото е по-нисък, толкова е по-благоприятно за кръвната захар. Ксилитолът е идеален заместител на тръстикова захар, захар от цвекло или други подсладители. Придава вкусен сладък вкус на смутита, кисело мляко, закуски, напитки, сладолед и други десерти. Има слабително действие. Няма послевкус и лесно се разтваря във вода.

Ползи от ксилитол

·        Подобряване на метаболизма. Подсладителят има положителен ефект върху метаболитните процеси, като по този начин предотвратява наддаването на тегло и помага за предотвратяване на развитието на метаболитни нарушения, включително диабет. Така че продуктът е полезен не само за тези, които вече имат това заболяване, но и за тези, които са предразположени към него.

·        Укрепване на зъбите. Има много проучвания, подкрепящи ефективността на ксилитола за укрепване на зъбите, поради което се използва в продукти за грижа за зъбите. Ксилитолът предпазва от кариес и укрепва емайла в момент, когато обикновената захар, напротив, увеличава риска от проблеми със зъбите. Ксилитолът е полезен и за хигиена на устната кухина, тъй като живеещите там патогенни бактерии не го поглъщат, за разлика от обикновената захар. Ксилитолът е особено ефективен срещу гъбичките от рода Candida.

·        Положителен ефект върху калциевия метаболизъм. Ефектът на подсладителя върху метаболизма на калция е доказан, той повишава усвояването му в стомашно-чревния тракт. Това действие на ксилитола намалява вероятността от развитие на остеопороза, заболяване на крехките кости.

·        Подобряване състоянието на кожата. Ксилитола активира производството на колаген, основният елемент отговорен за еластичността и стегнатостта на кожата.

Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка - ксилитол

Ксилитолът е химично съединение с формула С5Н12О5 и представлява безцветно или бяло кристално твърдо вещество, което е лесно разтворимо във вода. Извлича са от брезова кора, царевични кочани, памучни и слънчогледови люспи, нарича се и брезова захар. Самият процес на химична трансформация се състои в това, че ксилозата (С5Н10О5) се извлича от суровината - така наречената "дървесна захар", а вече ксилозата се възстановява при условия на високо налягане и температура с участието на редица катализатори до подсладителя ксилитол. По енергийна стойност съставът на ксилитола не се различава много от захарта, с която сме свикнали, но подсладителят взаимодейства по различен начин с тялото. Неговият гликемичен индекс е особено ценен, ако захарта има 70 единици, то ксилитолът има 10 пъти по-малко - само 7 единици. Ксилитолът се използва в народната медицина, особено често като слабително и холеретично средство. Също така облегчава възпаление на средното ухо, назофаринкса и симптомите на астма. Ксилитолът е добър заместител на захарта, тъй като не засяга кръвната глюкоза или нивата на инсулин и не уврежда зъбния емайл. Бори се с бактериалната инфекция Candida Albicans. Ксилитолът е с ниско съдържание на калории и е добър за консумация при диети за редукция на телесното тегло.

Berkensuiker - Xylitol

Брезова захар - Ксилитол

Подсладител, 400 g

 

Съставки:   100% брезова захар/ксилитол.

Хранителни стойности:              (в 100 g)                  

Енергия                                      1000 kJ/240 kCal

Мазнини                                                0 g                               

Наситени мазнини                              0 g                               

Въглехидрати                                  99.8 g  

Захари                                                  0.2 g                                                                

Протеини                                                0 g   

Фибри                                                      0 g                              

Сол                                                       0.01 g       

Подходящо за вегани.                         

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  

Препоръки за употреба:  Използва се в смутита, кисело мляко, закуски, напитки, сладолед и други десерти.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!  

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48

Тел:  0700 12 498

www.revita.bg; www.mattisson.nl  

Нето тегло:  400 g

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0