Назад

В наличност

MEDIGRUEN BIO SPIRULINA спирулина 400mg x 60 tabl

Код:

39018

Марка:

MEDIGRUEN

Производител:

MEDIGRUEN

4.85 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

MEDIGRUEN BIO SPIRULINA спирулина 400mg x 60 tabl

MEDIGRUEN BIO SPIRULINA спирулина 400mg x 60 tabl

Спирулина - значение и произход

Спирулината е микроскопично синьо-зелено водорасло. Използва като хранителен източник заради богатото си съдържание на витамини, протеини, минерали, аминокиселини и каротеноиди.

Водораслите са едни от най-чудните създания на природата - от тях се смята, че се е зародил животът на Земята преди три и половина милиарда години. Те са в основата на живота на над милион биологични вида. Над 22% от кислорода на планетата се дължи на водораслите.

Спирулината доставя на организма витамини, минерали, микроелементи и укрепва киселинно-алкалния баланс.

Подходящ е за: регулиране на теглото, чрез стимулиране на метаболизма и изгаряне на мазнините, детоксикация на тялото, стрес, апатия, отпадналост, бърза умора при възстановяване от заболяване, хранителен дефицит и концентрация на подрастващите в училище.

Спирулината съдържа високи концентрации на протеини, бета-каротин, витамин B12, желязо, калций, магнезий, калий, цинк, селен и гама-линоленова киселина.

MediGrün препоръчва приема на спирулина: като хранителна добавка; при вегетариански хранителен режим; при голямо натоварване в ежедневието, професионалния живот и спорта; докато спазвате хранителен режим.

Ползи от Спирулината

Био спирулина

Укрепване на имунната система

Спирулината стимулира, укрепва и подсилва имунната система. Учени твърдят, че спирулината привидно повишава производството на антитела, които тялото произвежда, за да се бори с инфекциите и заболяванията. Има противовирусно действие.

Богат източник на антиоксиданти

Учени твърдят, че спирулината е един от най-богатите естествени източници на антиоксиданти, освен това тя съдържа 25 пъти повече провитамин А от суровите моркови и 50 пъти повече органично желязо от суровия спанак. Спирулината е три пъти по-богата на витамин Е от суровия пшеничен зародиш, а концентрацията на протеини в нея е три пъти по-голяма, отколкото в червеното месо, рибата и пилетата. Спирулина е също богат източник на витамин C.

Детоксикация

Едно от най-ценните свойства на спирулина се свързва с детоксикацията на тялото. Високото съдържание на хророфил, фикоцианин и полизахариди в спирулината способства за пречистването на организма от отровните вещества. Тестовете са показали чудесни резултати за пречистването от живак, кадмий, флуор и олово.

За регулиране на килограмите

Спирулината понижава теглото като намалява чувството за глад.

Високото съдържание на биологично активно желязо във водораслото го прави идеален лек при анемии. Изследвания показват, че водораслото повишава способността на организма да синтезира червени кръвни телца.

За издръжливост и сила

Спирулина може да се пречисли към потенциални добавки за издръжливост, както помага особено при прекомерна активност.

Антиоксидант

Подобрява антиоксидантните и възпалителни маркери. Особено силен е ефектът при възрастни мъже. Увеличава и основни антиоксиданти в човешкото тяло като глутатион и супероксид дисмутаза.

Изчистване на черния дроб

Висока ефективност при понижаване на мазнините в черния дроб и регулиране на чернодробните ензими.

Подобрява храносмилането

Спирулината потиска размножаването на патогенната микрофлора и стимулира функционирането на полезните лактобактериите и бифидобактериите. Здравата микрофлора е условие за добро здраве.

Прием на Спирулина

Препоръчителен дневен прием: в зависимост от вашите нужди 3 пъти на ден по 5 таблетки с достатъчно течност.

15 таблетки съдържат 6g спирулина.

Препоръчителния дневен прием (15 таблетки) съдържа: Енергия 93 kj/22 kcal, Белтъчини 3,8g, Въглехидрати 0,8g, Мазнини 0,4g, Въглехидратни единици (ВЕ) 0,1g.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот. Съхранявайте на недостъпно място за малки деца.

Съхранение: На прохладно, сухо и защитено от светлина място под 25°С.

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0