Назад

Не е в наличност

MEDIGRUEN BIO SPIRULINA спирулина 400mg x 150 tabl

Код:

20590

Марка:

MEDIGRUEN

Производител:

MEDIGRUEN


Последна продажна цена: 9.59 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

MEDIGRUEN BIO SPIRULINA спирулина 400mg x 150 tabl

MEDIGRUEN BIO SPIRULINA спирулина 400mg x 150 tabl

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Спирулината доставя на организма витамини, минерали, микроелементи и укрепва киселинно-алкалния баланс.

Подходящ е за: регулиране на теглото, чрез стимулиране на метаболизма и изгаряне на мазнините, детоксикация на тялото, стрес, апатия, отпадналост, бърза умора при възстановяване от заболяване, хранителен дефицит и концентрация на подрастващите в училище.

MediGrün препоръчва приема на спирулина: като хранителна добавка; при вегетариански хранителен режим; при голямо натоварване в ежедневието, професионалния живот и спорта; докато спазвате хранителен режим.

Препоръчителен дневен прием: в зависимост от вашите нужди 3 пъти на ден по 5 таблетки с достатъчно течност.

15 таблетки съдържат 6g спирулина.

Препоръчителния дневен прием (15 таблетки) съдържа: Енергия 93 kj/22 kcal, Белтъчини 3,8g, Въглехидрати 0,8g, Мазнини 0,4g, Въглехидратни единици (ВЕ) 0,1g.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот. Съхранявайте на недостъпно място за малки деца.

Съхранение: На прохладно, сухо и защитено от светлина място под 25°С.


Спирулина - полезна на човека от древни времена

Спирулината е била използвана от древни времена – особено в Средна Америка, Африка и Австралия. Количествата на Витамин А, Витамин К и желязо в спирулината я правят толкова ценна. Желязото подпомага за намаляване на умората и изтощението, допринася за изграждане на червените кръвни клетки и хемоглобина. Витамин А подпомага имунната система да функционира нормално и допринася за поддържане на нормално зрение. Витамин К подпомага за поддържане на костите и нормалното съсирване на кръвта.

Спирулината ни снабдява с много есенциални минерали и олигоелементи. Тъмнозеленото й оцветяване е резултат от струпването на естествени пигменти - хлорофил, фикоцианин и каротеноиди, които събират слънчевата енергия.

Хранителни стойности на спирулината

Спирулината расте толкова бързо, че може да осигурява до 20 пъти повече протеини на единица култивационна площ от соята и повече от 200 пъти от говеждото месо. Тя няма нужда от плодородни земи, докато за добиването на 1 кг царевичен протеин се губят 22 кг от повърхностния почвен слой, а за 1 кг протеини от говеждо месо - 145 кг.

Богатото и пълноценно хранително съдържание на спирулината осигурява много жизнено необходими съставки, които липсват на всекидневната ни трапеза. Тя дава на спортистите богат запас от енергия, полезна е за хората с проблеми в храносмилането, асимилацията и отделянето, помага на страдащи от диабет, стрес и депресия, подобрява имунитета укрепва всички органи и системи. Консумира се от столетия. В наши дни милиони хора по цялата Земя се възползват от този дар на природата.

Спирулина - средство срещу болести

Спирулината е изключителна богата на бетакаротин т.е. провитамин А (25 пъти повече от суровите моркови). Той може не само да предотврати появата на рак, но и да обърне неговото развитие. Естествената форма превъзхожда многократно синтетичните, тъй като се усвоява много по-добре от тялото. Бетакаротинът е естествен антиоксидант, който освен от рак, предпазва от сърдечни болести, подсилва имунната система, подпомага и ускорява заздравяването на рани и намалява размерите на туморите. Той понижава нивото на холестерола в кръвта и подобрява здравето на засегнатите от Чернобилската авария. Три грама спирулина осигуряват 180% от препоръчваната в САЩ дневна доза бетакаротин. Приемането на бетакаротин е за предпочитане пред приемането на вит. А, тъй като няма опасност от предозиране и странични ефекти.

Спирулината съдържа и големи количества витамин В12 (превъзхожда я само AFA) и е 3 пъти по-богата на вит. Е от суровия пшеничен зародиш. Нейната изключителна биологична активност е свързана с още много други витамини и физиологично активни вещества. Хората, които я консумират, се нуждаят от по-малко други храни.

Спирулина - майчиното мляко на планетата

Гамалиноленовата киселина е абсолютно необходима за развитието на бебетата. Тя се съдържа в най-големи количества в кърмата, а на второ място в спирулината – затова я наричат “майчиното мляко на планетата”. При възрастните ГЛК помага за намаляване на високото кръвно налягане и холестерола и облекчава артрит, пременструални болки, екзема, псориазис и други кожни проблеми.

Спирулина - ценна за кръвта, здравата кожа, костите, ноктите и зъбите

Спирулината е богата (около 50 пъти по-богата от суровия спанак) на органично желязо, абсолютно нетоксично и лесноусвоимо. Това я прави много изключително ценна за кръвта. Богатото й минерално съдържание е от голяма важност и за здравата кожа, кости, нокти и зъби. В това отношение спирулината се доближава плътно до дивите Кламатски водорасли, ако се отглежда в добри условия.

Спирулината, както и АФА, съдържа 2 пъти повече протеини от следващия богат източник – соята, и 3 пъти повече – от говеждото месо, рибата и яйцата. В същото време в 1 г. суха водораслова маса се съдържат по-малко от 4 калории и почти никакъв холестерол. В състава й влизат 8 незаменими и 10 заменими аминокиселини, в правилно съотношение с усвоимост над 90%.

Спирулината и рН

Спирулината е алкална и помага за поддържането на оптимално рН в организма. Поради неправилното хранене и употребата на прекалено много преработени, преварени, пържени и стари храни, както и газирани напитки, телата ни са прекалено подкиселени. Това е една от главните причини да боледуваме повече. За да бъдем здрави, е необходимо да поддържаме добър алкалнокиселинен баланс. АФА и спирулина ни помагат много в това отношение.

Спирулината е прекрасна храна за всички, с комплексен благотворен ефект върху целия организъм, но не толкова подчертано върху мозъка и кръвотворенето, както АФА. Особено е ценна и полезна за бременни и кърмещи жени; бебета и малки деца; за възстановяване след болести; при активно спортуващи хора; при умора вследствие на големи натоварвания; при по-възрастни хора и др.

Естествено е всеки, който цени здравето си, преди всичко да се грижи да не се достига до неговото влошаване и следователно да консумира водорасли!

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0