Назад
Специална цена

В наличност

VITAMIN C 200mg/2ml за пиене x 10 amp Софарма

Код:

13802

Марка:

SOPHARMA

Производител:

SOPHARMA

9.99 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

VITAMIN C 200mg/2ml за пиене x 10 amp Софарма

Витамин C разтвор за пиене се използва за стимулиране на имунната система и защита срещу вирусни и бактериални инфекции; Притежава антиоксидантно и общоукрепващо действие; Укрепва съдовете и намалява риска от възникване на сърдечно-съдови инциденти; Благоприятно повлиява зрението, кожата, ноктите, мускулите, ставите и костите. Също така спомага за по-бързото възстановяване след боледуване, психическо и физическо натоварване. Предлага се в опаковка от 10 броя ампули за пиене.


Може да се използва и в следните случаи:
• лечение на дефицит на витамин С в организма (скорбут); идиопатична метхемоглобинемия;
• като допълнителна терапия при състояния и заболявания, при които нуждата от аскорбинова киселина е повишена: тежки вирусни и бактериални инфекции; заболявания на стомашно-чревния тракт, включително при хирургични интервенции (продължителни диарии; пептични язви; гастректомия, резекция на илеума); тежки травми, изгаряния; неопластични заболявания; хемодиализа; хипертиреоидизъм; алкохолизъм.

Възрастни:
100 mg до 500 mg дневно в продължение най-малко на 2 седмици. Максималната дневна доза е 6 g.

Деца:
100 mg до 300 mg дневно в продължение най-малко на 2 седмици в разделени дози.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие:

Ацетилсалицилова киселина:
При едновременно приложение с аскорбинова киселина се повишава екскрецията на последната, а отделянето на салицилатите се забавя.

Варфарин:
При приложение във високи дози аскорбиновата киселина може да понижи ефекта на пероралните антикоагуланти.

Орални контрацептивни средства:
Аскорбиновата киселина в доза 1 g дневно повишава бионаличността на етинил-естрадиол. Този ефект може да бъде от значение, ако терапията с аскорбинова киселина бъде прекратена. В този случай е възможно бионаличността на етинил-естрадиол да се понижи, а това може да повиши риска от нежелано забременяване.

Продукти, съдържащи желязо: 
Аскорбиновата киселина може да повиши резорбцията на желязо в стомашно-чревния тракт.

Изопреналин: 
При едновременно приложение с аскорбинова киселина хронотропния ефект на изопреналина се понижава.

Флуфеназив, други фенотиазинови производни:
Едновременното приложение на аскорбинова киселина с фенотиазинови производни води до намаляване на терапевтичния им ефект.

Амфетамини и трнциклични антидепресанти:
Аскорбиновата киселина намалява бъбречната тубулна реабсорбция на амфетамини и трициклични антидепресанти.

Аминоглюкозидни антибиотици: 
Аминоглюкозидните антибиотици са много по-активни при повечето микроорганизми при рН 7-8, поради което аскорбиновата киселина като подкисляващ агент може да намали техния ефект при дози, по-големи от 1 g.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба:
Аскорбиновата киселина във високи дози може да предизвика повишаване на нивото на оксалати в урината и да способства образуването на конкременти в бъбреците. Пациенти с нарушена бъбречна функция или с бъбречно-каменна болест могат да бъдат по-чувствителни към този ефект на продукта. Високи дози аскорбинова киселина (над 2 g дневно) могат да предизвикат хемолитична анемия при недостиг на глюкозо-б-фосфатдехидрогеназа.

Аскорбиновата киселина трябва да се прилага с внимание при пациенти с хемохроматоза, таласемия, сърповидно клетъчна анемия, сидеробластна анемия.

Венозното приложение на аскорбинова киселина може да бъде болезнено и по-рядко да бъде причина за развитие на тромбофлебит, което се дължи на химическо дразнене. Поради това, при заболявания на венозната съдова система, тромбофлебити и склонност към тромбози, за предпочитане е мускулно приложение на продукта. Необходимо е да се избягва бързото венозно инжектиране на аскорбинова киселина.

Във високи дози аскорбиновата киселина може да компрометира резултатите от изследването на трансаминази, лактатдехидрогеназа, билирубин и пробите за кръв във фекалиите. Аскорбиновата киселина като редокссъединение оказва влияние върху различни окисл ително-редукционни тестове за определяне на глюкоза в урина и серум. Приложението на Витамин С трябва да бъде преустановено 1 -2 дни преди провеждане на теста.

Натриев сулфит, който влиза в състава на продукта, рядко може да предизвика алергични реакции, включително бронхоспазъм, особено при пациенти с анамнеза за астма или алергия.

Бременност:
За аскорбиновата киселина няма клинични данни за експозирани бременности. Експерименталните проучвания при животни не показват пряко или непряко върху бременността, ембрионалното/фетално развитие, раждането или 5.3). Предписването на аскорбинова киселина на бременни жени тряба внимание.

Кърмене:
Аскорбиновата киселина се излъчва в кърмата. Когато се прилага на кърмещи жени според препоръките за дозиране не представлява риск за кърмачето.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:
Витамин С Софарма не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Специални условия на съхранение:
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина
Да се съхранява под 25°С.
Да не се замразява!
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Нежелани лекарствени реакции:
Аскорбиновата киселина в редки случаи и при приложение във високи дози може да предизвика нежелани реакции:
Стомашно-чревни нарушения: гадене, повръщане, колики, диария.
Нарушение на бъбреците и пикочните пътища: повишаване на диурезата, нефролитиаза.
Нарушения на кожата и подкожната тъкан: зачервяване на кожата.
Реакции на мястото на приложение: преходна болка и оток при интрамускулно приложение.

Предозиране:
Аскорбиновата киселина се понася изключително добре, дори във високи дози. Не са описани случаи на остро предозиране с тежки последствия. При много високи дози - 5-10 g дневно е възможно понякога да се появят гастроинтестинални смущения, които се дължат главно на лаксативния ефект на аскорбиновата киселина.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Друго от същата категория