Назад

В наличност

NUTRICOST Organic Spirulina Спирулина Органик на прах 454 g

Код:

45504

Марка:

NUTRICOST-USA

Производител:

NUTRICOST-USA

82.49 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NUTRICOST Organic Spirulina Спирулина Органик на прах 454 g

Organic Spirulina / Спирулина Органик, 454 g (прах), e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа органичен екстракт от Arthospira platensis (цяло растение). Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържането на нормални нива на хемоглобин в кръвта.

 

Спирулина е синьо-зелено водорасло и се смята за една от най-старите форми на живот на Земята. Използвана за първи път от ацтеките като средство за усилване на издръжливостта, спирулина се счита за суперхрана и източник на огромен брой хранителни вещества. Ацтеките са използвали спирулина за лечение на различни заболявания. Съвременните изследвания подкрепят много от предполагаемите ползи от приема на спирулина и продължават да проучват нейния потенциал в терапията на здравословни проблеми.

Спирулина е добър източник на:

 

Тиамин (витамин В1);
Рибофлавин (витамин B2);
Ниацин (витамин B3);
Мед;
Желязо.
 

Спирулината също съдържа магнезий - този минерал поддържа нормалните функции на мускулите и сърдечния ритъм. Освен това е отговорен за производството на протеини и генерирането на енергия.

 

Потенциални ползи за здравето от приема на спирулина:

Спирулина е мощен източник на хранителни вещества. Съдържа мощен растителен протеин, наречен фикоцианин. Изследванията показват, че той има антиоксидантни, болкоуспокояващи, противовъзпалителни и предпазващи мозъка свойства.

 

Големият брой антиоксиданти в спирулина имат противовъзпалителни ефекти в организма. Хроничното възпаление допринася за развитието на различни заболявания като рак, захарен диабет и други.

 

Поддържа здравето на сърцето
Изследванията са установили, че протеинът в спирулина може да намали усвояването на холестерола от тялото и понижава нивата на холестерола. Спирулина поддържа артериите в организма чисти и намалява стреса върху сърцето, който може да бъде причина за сърдечни заболявания и образуване на кръвни съсиреци, причиняващи включително и инсулт.

 

Спирулина също намалява нивата на триглицеридите – вид липиди в кръвта, които могат да допринесат за втвърдяването на стената на артериите, увеличавайки риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, захарен диабет и панкреатит.

 

Облекчаване на алергиите
Противовъзпалителният ефект на спирулина може да помогне на хората, които страдат от  алергии. Приемът на спирулина намалява алергични симптоми като кихане и сърбеж и може да бъде добра алтернатива на лекарствата за алергия.

 

Подкрепа за имунната система
Спирулина е богата на витамини и минерали, които са от съществено значение за поддържането на здравето на имунната система и най-вече витамини Е, С и В6. Изследванията установяват, че спирулина също така повишава производството на бели кръвни клетки и антитела, които се борят с вирусите и бактериите в тялото.

 

Поддържа здравето на очите и устната кухина
Спирулина съдържа голямо количество зеаксантин - растителен пигмент, който може да намали риска от развитие на катаракта и свързана с възрастта загуба на зрение. Неговите антибактериални свойства също могат да помогнат за насърчаване на доброто орално здраве.

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Друго от същата категория