Назад

В наличност

RAKS Pumpkin Seed Protein Протеин от тиквено семе 350 g

Код:

45515

Марка:

RAKS- GREECE

Производител:

RAKS- GREECE

32.19 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

RAKS Pumpkin Seed Protein Протеин от тиквено семе 350 g

Протеин от тиквено семе е висококачествен, изцяло растителен продукт, произведен в Гърция. Подходящ е за добавяне на закуска към смутита, шейкове, мляко, за обогатяване на сместа за палачинки, гофрети и различни печива. Притежава приятен, ядков вкус и рекордно количество полезни хранителни вещества. Препоръчва се на привърженици на здравословното хранене, спортисти, вегани и вегетарианци, диабетици, хора с лактозна непоносимост. Негово предимство е, че е изключително лек за храносмилателната система и се произвежда чрез щадяща технология след извличане на тиквеното масло, което носи концентрацията от полезни съставки. Комбинира се отлично с други протеини, особено конопен - за обогатяване на аминокиселинния профил, или с грахов и оризов – за повишаване приема на белтък.
Ползи за здравето
Тиквените семки са известни с това, че са богат източник на витамин Е, витамини от група В, С, К, D, цинк, магнезий, фосфор, калций, натрий, мед, манган, желязо, селен, протеини, антиоксиданти и здравословни мазнини, включително незаменими омега-3 мастни киселини.

 

Протеинът от тиквени семки на прах има много от предимствата на целите тиквени семки, но с малко по-различен хранителен профил. Процесът на смилане изисква премахване на мазнините от тиквените семки, така че прахът от тиквени семки има по-малко калории и мазнини, отколкото на равен обем цели семки. Прахът от тиквени семки запазва всички  протеини, минерали и фибри на целите семена.

Ползи от протеина от тиквено семе
Здраве на простатата и пикочния мехур. Доказано е, че естествено срещащите се масла от тиквени семки помагат за подобряване на уринарните симптоми, като синдром на свръхактивен пикочен мехур. Екстрактът от тиквени семки също така показва, че подобрява здравето на простатата както при хора, така и при животни с доброкачествена простатна хиперплазия.
Настроение и психично здраве. Няколко скорошни проучвания показват, че яденето на тиквени семки може да помогне за предотвратяване на депресия, вероятно благодарение на аминокиселината триптофан.
Кръвна захар. Няколко проучвания са установили, че прахът от тиквени семки и екстрактът от тиквени семки са подобрили метаболитните маркери при страдащи от диабет. Протеините, фибрите и здравословните мазнини в тиквените семки ги правят подходящ хранителен вариант за лека закуска, която намалява кръвната захар.
При изтощения, обща отпадналост и умора. Тиквеното масло поддържа мембраната на клетките и ги прави по-устойчиви на атаките на вируси и бактерии. Това като цяло стимулира имунитета.
Грижа за женското здраве: продуктите от тиквени семки се препоръчват за облекчаване на симптомите на менопауза, за отстраняване на полипи по матката. Те помагат при токсикоза по време на бременност, стимулират кърменето, намаляват появата за запек. Тиквените семки се грижат и за женската красота, като осигуряват по-красива кожа, коса и нокти.
При отслабване за регулиране на телесното тегло и намаляване на глада за въглехидрати.
При проблеми с храносмилателната система и за улесняване движението на жлъчните скове. При запек и извеждане на токсините от тялото.
За прочистване на кръвоносните съдове от холестеролни плаки, за подобряване на кръвообращението и притока на кръв към мозъка. Витаминът В9 и линоловата киселина укрепват артериалните стени, понижават налягането и намаляват болките в сърцето. Желязото увеличава нивата на хемоглобина. Калият и магнезият стабилизират дейността на сърдечния мускул.
За стимулиране на когнитивната функция при повишено умствено натоварване и подобряване на работата на мозъка – съдържа фосфор и цинк. Тиквените семки се препоръчват особено на възрастните хора.
За намаляване на риска от хронични възпаления (артрози) и дерматологични възпаления.
За прочистване на бъбреците и по-лесно изхвърляне на камъни и песъчинки.
За укрепване на костите и профилактика срещу остеопороза.
Тиквените семки са богати на цинк, който предпазва клетъчните мембрани и стимулира синтеза на колаген - основно вещество, което запазва кожата млада и свежа. Друго важно полезно свойство на минерала е, че предотвратява появата и подпомага лечението на акне. В семената на тиквата се съдържа и селен - мощен антиоксидант, който оздравява клетките и повишава тяхната плътност.
Витамини А и Е също са сили антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и забавят процеса на стареене.
Хранителни стойности
на 100 g:
Енергия
1627 Kj/399 kcal
Мазнини
14,7 g
От които наситени
2,6 g
Въглехидрати
2,7 g
От които захари
1,6 g
Протеини
60 g
Сол
2,5 g

*посочените стойности се отнасят за 100 g

Съставки: 100% протеин от тиквено семе
 
Дозировка и приложение
 

Препоръки за употреба: Подходящ за добавяне към закуска, смути или печива.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0