RAAB Био суроватка сладка натурална 450g
RAAB Био суроватка сладка натурална 450g
СУРОВАТКА НА ПРАХ с добавени култури от Лактобацилус ацидофилус и Бифидобактериум лактис; смесен продукт от суроватка.
БИО СЛАДКА СУРОВАТКА на Raab е нежно изсушена в процеса на разпръскване. Преди процеса на опаковане се добавят дясновъртящи L (+) млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis).
Сладката суроватка е с ниско съдържание на мазнини и съдържа протеини.
Raab Vitalfood използва само най-добрите суровини и контролира всички продукти за остатъци и за рекламираните хранителни вещества.
Млечната суроватка или е всъщност най-естествената напитка за подсилване. Получава се при денатурация на млякото, когато белтъчините и мазнините се пресичат.
Суроватката има не само хранителни, но и целебни свойства. В нея се съдържат всички незаменими аминокиселини, но в твърде оскъдни количества. Установено е, че с 1 литър суроватка за денонощие в организма се внасят до 3 г ценни белтъчини. Мазнините й нямат съществено значение. По-голяма е ролята на въглехидратите.
Освен основните хранителни вещества в суроватката са открити редица активно действуващи съставки. На първо място това са витамините В1 В2 и РР, както и витамин А. Има и малки количества витамин С. Минералното съдържание на суроватката не е по-различно от това на млечните продукти. В нея са установени още лимонена киселина, багрилни вещества, дори хормони. Всичко това я прави не само хранителна, но и целебна напитка. Не случайно българската народна медицина препоръчва млечната суроватка за "засилване" на организма. В миналото е била използвана за лечение на туберкулоза.
Суроватката притежава и кръвотворно действие. Препоръчва се на пациенти в оздравителния стадий след тежки инфекциозни и други заболявания. Идеално е, ако вместо газирани напитки децата пият суроватка. Чрез нея се внасят в организма минерални вещества и се ускорява растежът на костната система.
Подходяща е също за бременни жени и за кърмачки, защото усилва отделянето на мляко и подобрява хранителните качества на кърмата. Ако в домашни условия си правите извара, не изхвърляйте суроватката. И двата продукта са ценно защитно средство срещу зимните инфекции.
Начин на употреба: С помощта на миксер разбъркайте около една пълна супена лъжица (25g) в 250ml течност (вода, сок или мляко), за да се постигне хубава кремообразна, пенлива консистенция, след това изпийте веднага. Консумирайте 1,5 до 2 литра на ден. Също така е подходяща като съставка в млечни рецепти, десерти и мюсли. Когато се приготвя с пресен плод се получава особено вкусна напитка.
Това е естествен продукт, цветът и вкусът могат да варират в зависимост от сезона.
Хранителни стойности | за 100g |
Енергийна стойност | 1520 kJ/363 kcal |
Мазнини | 1,1g |
- от които наситени мастни киселини | 0,7g |
Въглехидрати | 75g |
- от които захари | 75g |
Белтъци | 12g |
Сол | 1,8g |
Хранителни стойности | за 25g 1 |
Енергийна стойност | 380 kJ/91 kcal |
Мазнини | <0,5g |
- от които наситени мастни киселини | <0,5g |
Въглехидрати | 19g |
- от които захари | 19g |
Белтъци | 3,1g |
Сол | 0,5g |
1 - отговаря на една порция
Съхранение: Добре затворена, на сухо и хладно място.
Поради технически причини нивото на запълване може да варира.
Изображението върху опаковката е само предложение за сервиране.
Raab Vitalfood използва само най-добрите суровини и контролира всички продукти за остатъци, както и за обявеното хранително съдържание.