Добавки при спорт

Аминокиселини

Добавки при спорт Аминокиселини

Аминокиселините имат ключова роля за здравето, защото са основен градивен елемент на всички протеини, с роля за широк спектър биологични процеси и функции в организма. Двадесет аминокиселини са от решаващо значение за синтеза на протеините. Единадесет от тях тялото произвежда само, а останалите девет трябва да се набавят.  Това е и причината те да се класифицират като „незаменими“ аминокиселини. Тъй като те не се произвеждат от организма, тяхното осигуряване става чрез прием на хранителни продукти, лекарства или хранителни добавки.

Храните, които съдържат всички девет незаменими аминокиселини, включват риба, яйца, млечни продукти, соя, киноа, елда, месо (птиче и говеждо).  Ядките, семената, боба и някои зърнени храни също съдържат някои от основните аминокиселини.

Здравословната и добре балансирана диета осигурява всички нужни есенциални аминокиселини. Макар техният дефицит да е рядко срещан, понякога, въпреки спазването на всички препоръки, се налага и прием на хранителни добавки или лекарства с аминокиселини. Препоръчително е да се извърши и консултация със специалист, за да се определи най-точно продължителността и дозата спрямо вашите специфични нужди.

Какви аминокиселини ще откриете в онлайн аптека Subra?

Онлайн аптека Subra предлага голямо разнообразие от хранителни добавки с аминокиселини от доказани производители.

За тонус, енергия и подобряване на цялостното здраве са подходящи Double Wood Essential Amino Acids, съдържащи есенциалните аминокиселини левцин, лизин, треонин, валин, изолевцин, фенилаланин, хистидин, триптофан и метионин. Подпомагат  тренировките и възстановяването на мускулите, както и усвояването на хранителни вещества.

Комбинацията от основни аминокиселини е особено полезна при претоварване на мускулите, активни спортни дейности, както и за вегетарианци. При спазване на диета с основно растителни храни е възможно да възникне липса на някои есенциални аминокиселини. Хранителната добавка Solgar Amino съдържа есенциални аминокиселини и е без добавени захар, сол и нишесте. Подходяща е за вегетарианци и спортисти.

Изберете аминокиселини от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете голямо разнообразие от хранителни добавки с аминокиселини. Разгледайте нашите предложения и изберете подходящите за вашите нужди продукти.

Създайте профил в сайта ни и се възползвайте от промоции и преференциални цени, както и от възможността да получите карта за лоялност. Предлагаме доставка в цялата страна, а за територията на град София — експресна доставка в рамките на деня. При поръчки на стойност над 50 лв доставката ви ще бъде безплатна.

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!