Назад

В наличност

CICATRIDINA PLUS вагинален овлажнител с бърз и интензивен ефект x 10 vag ovule

Код:

48549

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

FARMA-DERMA

27.99 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

CICATRIDINA PLUS вагинален овлажнител с бърз и интензивен ефект x 10 vag ovule

CICATRIDINA PLUS / ЦИКАТРИДИНА ПЛЮС овлажняващи вагинални овули 10 бр.
 

Цикатридина Плюс овули са вагинален овлажнител с бърз, интензивен и траен ефект, предназначени за съпътстващо лечение и регенерация при различни видове вагинална сухота, атрофия и дистрофия на вагиналната лигавица.

Формулирани с масло от сладък бадем и двойна доза хиалуронова киселина*, овулите Цикатридина плюс осигуряват обилна 24-часова хидратация, заслужена наслада от интимността и комфорт за всяка жена.

Хиалуроновата киселина е мукополизахарид, разпространен в множество телесни тъкани. Благодарение на капацитета си да задържа вода, хиалуроновата киселина оформя слой, който хидратира интензивно и трайно, ускорява и подобрява процеса на реепителизация, регенерация и тонизиране на вагиналната лигавица.

 

Характеристики:

·         С интензивния овлажняващ и регенериращ ефект на хиалуроновата киселина и емолиентните свойства на маслото от сладък бадем.

·         С двойно повече хиалуронова киселина*.

·         Трайно действие без нужда от многократно нанасяне за разлика от лубрикантите на водна, силиконова или маслена основа.

·         Само по 1 овула дневно.

·         Без хормони.

·         Без парабени.

·         Произведени в Италия.

 

* В сравнение с вагиналните овули Цикатридина

 

Състав:

Натриева сол на хиалуронова киселина 10 мг, масло от сладък бадем, полу-синтетични глицериди.

 

Начин на употреба:

Използвайте по една овула Цикатридина Плюс на ден или както е предписал лекарят, за предпочитане вечер преди лягане, за да се избегне изтичането на продукта. Не дръжте твърде дълго вагиналната овула между пръстите си, защото може да се разтопи.

Измийте ръцете си преди и след употреба на овулите Цикатридина Плюс.

1. Откъснете овула от блистера по пунктираната линия.

2. Извадете овулата, като издърпате двата предварително срязани края на блистера.

3. Дръжте овулата с върха на пръстите.

4. Легнете по гръб и поставете овулата дълбоко във вагината.

Продължителността на употреба зависи от развитието на симптомите. Ако е необходимо, вагиналните овули Цикатридина Плюс могат да се използват за дълги периоди, но във всички случаи след 30 дни на непрекъсната употреба лечението следва да бъде прекратено за една седмица.

 

Опаковка: 10 овули х 2 грама

 

Без притеснения относно вагиналната сухота
Вагиналната сухота е състояние, което типично се появява по време на менопауза и постменопауза, въпреки че недостатъчното вагинално естествено овлажняване може да се появи на всяка възраст. Статистиката показва, че проблемът е широко разпространен и засяга около 50% от жените в менопауза и около 20% от жените между 18 и 50 години в отсъствието на менопауза (Wilhite, 2012). Той често е съпроводен от парене и вагинален сърбеж, което нарушава качеството не само на интимните взаимоотношения, но и на живота въобще. 

Основната причина за вагинална сухота е намаляването на нивата на естроген, които допринасят за поддържането на вагиналната тъкан лубрикирана и еластична. Когато нивата на естроген намалеят, вагиналните стени стават по-тънки, по-малко еластични и нежни (вагинална атрофия).

Подобни вагинални симптоми могат да бъдат свързани и с употребата на някои лекарства (антидепресанти, антихистамини), определени заболявания (диабет, затлъстяване, автоимунни разстройства, алергии) и начина на живот (тютюнопушене, употреба на неподходящи продукти за интимна хигиена, стрес).

Много научни общности препоръчват непрескрипторните терапии като първи избор за управлението на симптоматичната вагинална атрофия и вагиналната сухота. Сред тях с особен потенциал се открояват трайните овлажнители на базата на хиалуронова киселина – мукополизахарид, който е естествена част от извънклетъчната матрица.

Добре известно е свойството ѝ да свързва огромни количества вода, което я превръща в един от най-потентните овлажнители, познати на науката. Във вагината тя подпомага диференциацията на клетките на епитела и допринася за по-силното им свързване една към друга посредством т.нар. дезмозоми (Ilhan et al., 2021).

Нанесена локално, хиалуроновата киселина подпомага водозадържащите свойства на тъканта. Тя осигурява проникването на вода и електролити в съдовата система и подобрява кръвоснабдяването на вагиналната лигавица. Благодарение на този и други механизми, хиалуроновата киселина укрепва колагеновата матрица на вагината и може да подобри нейния тонус и еластичност (Bachmann & Nevadunsky, 2000).

За разлика от лубрикантите, които се нуждаят от постоянно нанасяне, хиалуроновата киселина прилепва плътно към лигавицата на влагалището и остава там до 3 дни (Pilotto, Gennari, Zanellato, 2017; Taurin et al., 2018; Veiga et al., 2018).

Неслучайно овлажнителите с хиалуронова киселина се разглеждат като ценно допълнение към хормоналното лечение на вагиналната сухота и атрофия или като негова алтернатива при жените, които не могат да използват естрогени или просто желаят максимално ефективни нехормонални алтернативи (Stute, 2013; Grimaldi et al., 2012). 

Проведените през последните години проучвания със стотици жени са убедителни, че вагиналните овлажнители с хиалуронова киселина са с ефективност, идентична на естрогеновите препарати по отношение на важни показатели като епителна атрофия, вагинално pH, диспареуния (болезнен полов акт) и клетъчна диференциация (Ekin et al., 2010; Grimaldi et al., 2012; Chen et al., 2013, Jokar et al., 2016; Duque-Estrada et al., 2017).

Последният систематичен обзор по темата, публикуван през 2021 година, заключава, че „хиалуроновата киселина разполага с профил на ефикасност, безопасност и поносимост, сравним с този на вагиналните естрогени за лечението на вагинална атрофия и е възможна алтернатива за жените, които не могат да използват хормонално лечение“ (Dos Santos et al., 2021).

 

Кога не трябва да се използва продуктът: Не използвайте в случай на индивидуална свръхчувствителност към който и да е от компонентите на продукта.

Взаимодействия с други продукти: Не са извести взаимодействия с други продукти и затова се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар преди да използвате овулите Цикатридина Плюс заедно с други медицински изделия или лекарства за вагинална употреба.

Нежелани ефекти: Използването на всички продукти за локална употреба, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи или забележите други нежелани ефекти, прекратете лечението и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

Предупреждения и предпазни мерки: Овулите Цикатридина Плюс са предназначени само за вагинална употреба. Да се съхранява извън обсега на деца. Избягвайте контакт с очите. Не поглъщайте. След като бъде поставена във влагалището, овулата се разтопява, така че може да се появи белезникаво течение без мирис. Тъй като не са провеждани специфични клинични проучвания, при бременност или кърмене се консултирайте с Вашия лекар, преди да използвате изделието.

Срок на годност и съхранение: Датата на изтичане на срока на годност важи за продукта при неотворена и правилно съхранявана опаковка. Не използвайте след изтичане срока на годност или ако опаковката е отворена или повредена. Съхранявайте Цикатридина Плюс овули далеч от светлина и топлина, за предпочитане при температура между 4°С и 25°С. Избягвайте температури над 30°C.

Унищожаване: Консултирайте се с Вашия фармацевт как да изхвърлите вече употребените или с изтекъл срок на годност медицински изделия.

 

Производител: FARMA-DERMA s.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: +35929633359

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Друго от същата категория