Медицински изделия

Тестове за бременност и овулация

Медицински изделия Тестове за бременност и овулация

Тестът за бременност е важен диагностичен продукт, който идентифицира налична бременност с до 90% точност. Този тип тестове работят на принципа откриване на човешки хорион гонадотропин (hCG) – хормон, произвеждан предимно от плацентата. Наличието на hCG е надежден индикатор за бременност, тъй като нивата му се повишават бързо в ранните етапи, като се удвояват приблизително на всеки 48 часа.

Домашните тестове за бременност са популярни сред дамите поради тяхната достъпност, удобство и ниска цена. Те могат да бъдат закупени без рецепта във всеки обект от аптечната мрежа. Тестовете за бременност обикновено включват използване на проба от урина, събрана в малък контейнер или абсорбирана директно върху тест лента. След това тестът интерпретира наличието или отсъствието на hCG в урината, като показва положителен или отрицателен резултат в рамките на минути.

За оптимална точност обикновено се препоръчва жените да направят тест за бременност след няколкодневно закъснение на цикъла. Причината е, че нивата на hCG може да са сравнително ниски в първите дни след зачеването, което би довело до фалшиво-отрицателен резултат.

Тестът за овулация се използва за определяне на най-плодородните дни в менструалния цикъл на жената чрез засичане на пиковите нива на лутеинизиращия хормон (LH). Този хормонален скок обикновено се случва 24-48 часа преди овулацията, когато яйчникът освобождава зряла яйцеклетка, готова за оплождане. Тестът може да помогне на жените, които се опитват да забременеят, тъй като идентифицира най-фертилните им дни.

Преди да направите теста за овулация, трябва да определите продължителността на вашия менструален цикъл. Обикновено се препоръчва да започнете тестването около два дни преди очакваната дата на овулация. Можете да изчислите това, като извадите 14 от продължителността на вашия цикъл (напр., ако имате 28-дневен цикъл, започнете тестването на ден 14).

Ако тестът покаже положителен резултат (което означава, че е наличен скок на LH), има вероятност да овулирате през следващите 24-48 часа. Това е най-доброто време за полов акт с цел забременяване. В случай, че тестът е отрицателен, продължете с тестването ежедневно по едно и също време, докато откриете скок на LH.

Тестове за бременност и овулация в онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra можете да откриете тестове за бременност и овулация от доказани производители, с които да определите налична бременност или подходящи дни за зачеване.

Предлагаме два вида тестове за бременност на марката Sure Check - писалка и касета. И двата варианта са усъвършенствани с новата ULTRA GOLD технология, която осигурява постигане на 99% точност на отчетения резултат. Можете да избирате и измежду надеждните тестове за бременност на EASY test, CLEAR TEST и PRESTO.

В онлайн категорията ви очакват точни и лесни за употреба тестове за овулация. Oview и CLEAR Ovu Test предвиждат периода на овулация, като отчитат нивата на LH хормона в урината. Предлагат се в опаковка от 5 броя тестови ленти.

Разгледайте предлаганите от нас тестове за бременност и овулация и изберете подходящия за вашите нужди продукт.

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте и възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества. Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!