Медицински изделия

Устна кухина и афти

Медицински изделия Устна кухина и афти

За поддържането на добро здраве в устната кухина е необходимо навременно разпознаване и лечение на раздразнената или разранена мека тъкан. Тя може да бъдат засегната от различни медицински състояния, като най-разпространени са афтите и херпесите.

Афтите, известни още като афтозен стоматит, са малки ранички в устата, които причиняват болка и дискомфорт при говорене и хранене. Те не са инфекциозни и като цяло са безопасни и лесно се разпознават по сиво-жълтия си вид с червен контур. Произходът на афтите остава неизследван, въпреки че съществуват многобройни фактори, които допринасят за тяхното развитие и формиране. Поддържането на добра устна хигиена, въздържането от консумация на твърди или кисели храни, както и укрепването на имунната система са важни стъпки, които трябва да се предприемат с цел превенция.

Херпесът е често срещано кожно заболяване, причинено от вируса на херпес симплекс (HSV), което засяга меките тъкани на устата. Тази инфекция се характеризира с появата на малки ранички или мехури около носа и устните. Факторите, оказващи влияние за появата на херпес, са отслабена имунна система, хормонални промени в организма, настинки и стресови състояния.

Лекарствени продукти за поддържане на здрава устна кухина от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra можете да откриете лекарства за афти в устата от доказани производители. Предлагаме ANAFTIN спрей 1,5% и ANAFTIN вода 3%, които са ефективни за намаляване на болката, причинена от рани в устната кухина. Anaftin може да се използва за лечение на афтозен стоматит, афтозни язви и ранички, които са резултат от носенето на брекети, фиксатори или неудобни протези. Съставките му включват поливинилпиролидон (PVP) и хиалуронова киселина, които образуват защитен слой върху раната, създавайки бариера, която намалява болката.

За успешното лечение и успокояване на болката, причинена от афти, язви и лезии в устната кухина може да разчитате и на гел и спрей от серията GUM Afta Clear. Те облекчават болката и съдействат за по-бързото възстановяване на разранените участъци.

Гелът за уста ABOCA OROBEN, наличен в тубичка от 15 ml, подпомага запазването и възстановяването на доброто състояние на устната кухина. Този гел е ефективен при лечението на повтарящи се афти и афтозен стоматит, както и при предотвратяването на гингивит и заздравяването на малки орални лезии, които са резултат от стоматологични процедури, ортодонтски апарати или протези. Освен това формулата съдържа антиоксиданти, които предпазват от разрушителното въздействие на свободните радикали.

За поддържането на здрава устна кухина препоръчваме редовни промивки с течни разтвори като Gengigel, GLIMBAX и JALOSOME. Използвайте ежедневно или при състояния като възпалени, кървящи и подути венци, след вадене на зъб или хирургически операции, както и при разранена устна лигавица на устата в резултат на постоянни или временни зъбни протези.

Ако имате херпес, можете да се доверите на HARTMANN DERMAPLAST ColdSore пластири. Те са дискретни, абсорбират секрета и бактериите и са водонепропускливи.
Разгледайте категорията ни с лекарства за афти и херпеси и изберете подходящото за вашите нужди.

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте и възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества. Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!