Запушеният нос е често срещан проблем както при деца, така и при възрастни.

Състоянието се получава при възпаление и подуване на тъканите, покриващи лигавицата. При запушен нос може да има и секреция от носа или „хрема“. Ако тя се стича по задната част на гърлото се получава „постназално капене“, което може да доведе до кашлица и болки в гърлото.

Запушеният нос може да бъде причинен от различни фактори като алергии, настинка, грип, инфекция на синусите и сух въздух. Това състояние е много неприятно, защото затруднява дишането, съня и дори храненето.

Продукти за хрема от онлайн аптека Субра

Хремата при деца е често срещан симптом на настинка и грип, предизвикан от възпалението на носните проходи, което води до увеличаване на производството на слуз. В повечето случаи хремата при деца не е сериозно състояние и може да се лекува у дома.

Един от най-ефективните начини за лечение на хрема при деца е да ги поддържате хидратирани. Предлагайте много течности като вода, чай, сок и електролитни разтвори. Това ще помогне за разреждането на слузта и ще предотврати дехидратацията. Освен това можете да използвате физиологичен разтвор за нос, за да помогнете за измиване на слузта от носните проходи. Физиологичният спрей за нос за деца е безопасен за деца от всички възрасти и може да се използва толкова често, колкото е необходимо.

Хремата при бебета може да бъде причина за безпокойство, особено ако бебето е много малко. Бебетата имат слаба имунна система, все още привикваща към новия околен свят, а заедно с никнене на зъбки и пъхане на различни предмети в устата, те често може да страдат от хрема. Бебетата не могат да издухат носа си, така че разчитат на помощ от родителите да прочистят носните им проходи.

Откриването на подходящи за употреба капки за нос за бебета често е трудно. Много от продуктите не са безопасни за тях, особено ако съдържат масла като евкалипт и ментол, които не се препоръчват за деца под 2 години.

Вместо капки за нос, за бебчетата е особено подходяща употребата на аспиратор за нос, с помощта на който да се отстранят секретите от носа и да се облекчи дишането. Бъдете внимателни, когато почиствате слузта от ноздрите на вашето бебе, за да избегнете нараняване на деликатните носни тъкани.

Капките за нос и лекарствата за хрема при деца често са трудни за даване, заради фината носна лигавица и крехка носна преграда. Един добър вариант, когато това ви затруднява, е да изберете продукт за смучене за гърло с приятен вкус или пластири при запушен нос.

Някои от препоръчани продукит са:

Вземете качествени продукти за хрема от онлайн аптека Субра

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества. 

Прочетете статията ни за "Моментално спиране на хрема"

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!