Назад

Не е в наличност

BALEV BIO Био зърна какаови сурови счукани 250g

Код:

38993

Марка:

BALEV BIO

Производител:

BALEV BIO


Последна продажна цена: 11.64 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

BALEV BIO Био зърна какаови сурови счукани 250g

BALEV BIO Био зърна какаови сурови счукани 250g

Креолските какаови зърна са известни като "Кралицата на какаото" и са древен, не-хибриден сорт с богат и наситен вкус и аромат, едни от високо ценените какаови зърна в цял свят. Много малка част от световното производство на какаови зърна е от Креолски дървета, тъй като те са чувствителни и отглеждането им изисква повече грижи, а и реколтата от тях е относително по-малка.

Какаовите парченца представляват обелени и счукани какаови зърна. Всъщност счуканите какаови зърна са предшественик на шоколада. Има два вида счукани какаови зърна, единият е от печени какаови зърна, а другият от сурови какаови зърна. Те съдържат магнезий, сяра, антиоксиданти, моноаминооксидазни инхибитори, фенилетиламин и анандамид.

Какаовите зърна съдържат белтъчини, мазнини, въглехидрати, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини В, витамин С и Е и много други полезни съставки. Високото съдържание на магнезий увеличава силата на сърдечния мускул, намалява кръвосъсирването, регулира кръвното налягане и намалява вероятността от образуване на кръвни съсиреци и инсулти. Също подсилва артериите и вените, намалява менструалните симптоми и помага за детоксикацията.

Какаовите зърна се смятат за силен анти-депресант и анти-стресово средство. Оказват положителен ефект на мозъчната дейност. Високата концентрация на антиоксиданти е по-голяма отколкото във всяка друга храна. Какаовите антиоксиданти са много стабилни и лесно се усвояват от човешкия организм (стигат до клетките за 30 минути).

Препоръчителна доза: 28g (около 2 с.л. на ден). Подходящи за директна консумация или в комбинация с плодове, мюсли, като добавка към шейкове и десерти. Бъдете внимателни когато ядете счуканите какаови зърна и избягвайте консумацията на млечни продукти, за да извлечете максимално ползите от какаото. Доказано е, че млечните продукти блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото.

Забележка: Да не се превишава препоръчителния дневен прием, какаото е стимулант за нервната система и прекалената консумация може да доведе до тревожност, безсъние и проблеми със сърдечната дейност.

  Хранителни стойности  за 100g
  Енергия  2437 KJ/585 kcal
  Мазнини  51,6g
  - от които наситени мастни киселини  30,2g
  Въглехидрати  6g
  - от които захари  1,5g
  Белтъци  12,4g
  Сол  0,15g
  Влакнини  23,4g

Съхранение: На сухо и прохладно място.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0